Napad svim sredstvima: Ruska artiljerija udruženim snagama uništila „protivnika“

© Sputnik / Andreй Aleksandrov / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe ruskih artiljeraca
Vojne vežbe ruskih artiljeraca - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2021
Pratite nas
U okviru taktičke vojne vežbe artiljerijske jedinice Uljanovske gardijske desantno-jurišne formacije realizovali su zadatke pružanja artiljerijske podrške vazdušno-desantnim jedinicama, prenosi televizija „Zvezda“.
Prema planu vežbi, artiljerijske jedinice izvele su desant u zadato područje sa ciljem da unište uslovnog protivnika koji je blokiran u tom području.
Bespilotne letelice „Eleron-3“ otkrile su udarnu grupu „protivnika“ koja se raspoređuje u borbene formacije. Komanda je donela odluku da blokira „neprijateljske“ jedinice kako bi ih kasnije uništila.

Pomoću sredstava za vizuelno i zvučno izviđanje, kao i bespilotne avijacije otkrivena je lokacija kontrolnih punktova i vatrenih položaja artiljerije čije su koordinate brzo poslate komandi. Artiljerija je vatrom iz minobacača kalibra 120 milimetara uništila kontrolne punktove uslovnog protivnika i suzbila artiljeriju „protivnika“ na vatrenim položajima.

Vojne vežbe ruskih artiljeraca - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
Sankt Peterburg: Kadeti demonstriraju moć ruske artiljerije, vežbu pratili vojni atašei /video/
Istovremeno, samohodna artiljerijska baterija 2S9 „Nona S“ nakon desanta je zauzela vatrene položaje po obodima odbrambenih jedinica. Nakon što je dobila koordinate od bespilotnih letelica, artiljerija je pomoću sveg raspoloživog oruđa uništila uslovnog protivnika.
Podršku su im pružile jedinice baterije koje su pomoću protivtenkovskog raketnog sistema „Kornet“ uništile oklopna vozila uslovnog protivnika koji je pokušao da se probije iz blokiranog područja.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala