Putin: U stanju smo da otkrijemo svakog protivnika i da mu nanesemo nesavladiv udarac

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPutin na paradi povodom Dana ratne mornarice
Putin na paradi povodom Dana ratne mornarice - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2021
Pratite nas
Ratna mornarica ima sve što je neophodno kako bismo garantovali zaštitu države. U stanju smo da otkrijemo svakog podvodnog, nadvodnog i vazdušnog protivnika i da mu nanesemo nesavladiv udarac, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju povodom Dana Ratne mornarice Rusije.
U govoru na glavnoj paradi mornarice u Sankt Peterburgu Putin je podsetio na slavne dane ruske mornarice i svima čestitao praznik.
On je rekao da je u današnje vreme Rusija u rekordnom roku uspela da zauzme dostojno mesta među najjačim mornaricama sveta.
Prešla je, kako je rekao, kolosalan put od malog broda do moćnih okeanskih brodova i raketnih atomskih podmornica i dobila efikasnu morsku avijaciju i pouzdane sisteme odbrane na obali.

„Stalno unapređujemo naoružanje, a naši hiperzvučni sistemi, kojima je opremljena mornarica, nemaju pandana u svetu“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, današnji grandiozni praznik je simbol jedinstva svih pokolenja zaštitnika morskih granica Rusije.
Praznik je važan, dragocen za čitavu Rusiju, za ruski narod jer je zahvaljujući odvažnosti mornara, njihovoj hrabrosti i smelosti jačala domovina, stvarala se njena slava i značaj.
Volimo svoju flotu, ponosimo se njome i njenom izuzetnom istorijom, rekao je ruski predsednik i podsetio na zavet Petra Velikog:
„Ni pred kim ne spuštati zastavu broda i nikome ne predavati brod! “
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala