Partizanu prija „Karađorđe“ – Natho sa dva gola presudio Vojvodini

© Foto : Miroslav Todorović FK PartizanBibras Natho
Bibras Natho - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2021
Pratite nas
Fudbaleri Partizana pobedili su Vojvodinu u Novom Sadu u derbiju drugog kola Superlige 0:2 (0:1), a dvostruki strelac bio je Izraelac Bibras Natho, koji je mrežu pogađao u četvrtom i u 58. minutu.
Ovo je crno-belima drugi put u osam dana da igraju na stadionu „Karađorđe“ i oba puta su bez ikakvih problema uspevali da se vrate u Beograd sa čitavim plenom.
Tim koji sa klupe vodi Aleksandar Stanojević prvo je „tukao“ Proleter sa ubedljivih 4:0, kada je dvostruki strelac bio Rikardo Gomeš, da bi protiv Vojvodine praktično posle svega četiri minuta bilo rešeno pitanje pobednika.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2021
Eksplozija Srbina – dao 7 golova za poluvreme /video/
U glavnoj ulozi našao se Izraelac Bibras Natho oko čijeg statusa se u poslednje vreme dosta polemisalo, da će ove sezone imati nešto slabiju minutažu.
Stanojević mu je ukazao poverenje od početka, a ovaj mu se odužio efektnim pogotkom sa 15 metara, kada je posle jednog „rikošeta“ u kaznenom prostoru domaćih, raspalio po lopti i ona je završila u mreži nemoćnog Nikole Simića.
Taj pogodak u velikoj meri je obezbedio psihološku prednost vicešampionu Srbije, dok su Novosađani bili primorani da jure rezultat od samog starta susreta koji je predstavljao derbi drugog kola Superlige Srbije.
Utakmicu je sa tribina pratio i Vladimir Stojković, doskorašnji golman Partizana, koji je potpisao ugovor sa klubom iz Saudijske Arabije – Al Feihom koji vodi partizanovac Vuk Rašović. Prethodno se sa atletske staze stadiona u Novom Sadu pozdravio s navijačima.
Meč u Novom Sadu praktično je bio oproštaj nekadašnjeg reprezentativca Srbije od crno-belih.
Mreže su do poluvremena mirovale, tim Slavoljuba Đorđevića, koji je odoleo Crvenoj zvezdi na Marakani, dok je u Litvaniji slavio u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, nije uspeo da pronađe put do mreže koju je branio 22-godišnji Aleksandar Popović.
Partizan je i posle vodećeg gola stvarao više prilika i kontrolisao je dešavanja na terenu.
Odlično se kraj desne aut linije snašao Aleksandar Lutovac, koji je odmenio povređenog Aleksandra Miljkovića, jer Stonojević uigrava tim za revanš u Slovačkoj narednog četvrtka protiv Dunajske Strede (prvi meč Partizan dobio 1:0).
U nastavku su beogradski crno-beli rutinski odradili posao i sačuvali svoju mrežu, dok je sve dileme oko trijumfa otklonio igrač utakmice - Natho.
Bastajić je napravio žestok prekršaj za žuti karton na polovini Partizana, ali je sudija Novak Simović iskusno dozvolio da se utakmica nastavi, dao je prednost, a Jojić je asistirao Izraelcu koji je uputio hirurški precizan udarac, te se lopta od stativu odbila iza leđa golmana Vojvodine.
Na semaforu je bilo ispisano 2:0, bio je to ujedno i konačan rezultat susreta.
Crno-beli imaju maksimalnih šest bodova iz dosadašnja dva odigrana kola Superlige, dok je Vojvodina na samo jednom osvojenom bodu, a Crvena zvezda ih ima četiri i nalazi se na petom mestu.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Haos u Boliviji: Pijavica izazvala paniku na fudbalskoj utakmici /video/
Kraj! Stojković odigrao poslednji meč za Partizan
Partizan je dominirao, ali – samo jedan gol za zebnju u Slovačkoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala