Odstreljen pomahnitali srndać koji je napadao ljude, povredio i decu

CC0 / / Srndać
Srndać - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2021
Pratite nas
Po nalogu veterinarskog inspektora, lovci su večeras odstrelili srndaća zbog kog su meštani Pepeljevca, sela nadomak Kruševca, desetak dana živeli su strahu.
Pomahnitali srndać napao je najmanje šest osoba u okolini Kruševca, prenele su danas Večernje novosti.
Slučaj koji ne pamte ni lovci, događao se u poslednjih deset dana na teritoriji sela Pepeljevac kod Kruševca, ali meštani svedoče da je srndać upadao u dvorišta porodičnih kuća i u zaseoku Bekčići, selima Cerova i Lukavac.
Meštanka Pepeljevca Zorica Živadinović (63) bila je prva žrtva srndaća – povređena je 15. jula u bašti dok je čupala luk, navode „Novosti“ i dodaju da je bila sa suprugom, pa su zajedno uspeli da se odbrane.
Srndać je napao i povredio dve devojčice starosti šest i deset godina, kao i njihovog oca, koji su bili ubodeni i dobili su posekotine.
Divlja svinja - Sputnik Srbija, 1920, 04.07.2020
Neverovatna scena iz Beograda: Divlja svinja gura kontejner /video/
U Lovačkom udruženju Kruševac navode da su preduzeli sve potrebne mere kako bi što pre uhvatili srndnaća, prenosi Tanjug.
„Ponašanje gde divljač ulazi u selo, dvorište, nema strah od čoveka, nije uobičajeno za divljač u prirodi. Sva je prilika da je u pitanju čuvan srndać, pa je pušten ili je pobegao. Taj srndać je umiljat, mazi se, ali je krajem jula počela sezona parenja, kada kod muških jedinki prorade hormoni i oni menjaju ponašanje“, rekao je za Večernje novosti Milomir Civić, upravnik Lovišta „Rasina“ u Kruševcu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala