Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Damir Mikec upucao prvu medalju za Srbiju! /foto/

© AP Photo / Rebecca BlackwellDamir Mikec
Damir Mikec - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Pratite nas
Damir Mikec, srpski reprezentativac u streljaštvu, osvojio je prvu, srebrnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju!
Mikec je u kategoriji vazdušni pištolj osvojio osmo mesto u kvalifikacijama i uspeo da izbori finale, gde je fenomenalno pucao i stigao do srebrne medalje na Olimpijskim igrama!
On je prethodno kvalifikacije završio sa 578 poena, u konkurenciji 36 strelaca.
Finiš je bio dramatičan, ali je Mikec uspeo da zadrži fokus i da „upuca“ mesto u finalu gde je fenomenalno nastupio, iskoristio je loše momente rivala i osvojio prvu medalju za Srbiju u Tokiju!
Zlatnu medalju je osvojio Džavad Forugi iz Irana, Mikec je završio kao drugi, dok je bronza otišla u ruke Vei Panga iz Kine.
Mikec je posle dve runde takmičenja bio četvrti, Pavlo Korostilov, ukrajinski takmičar je podbacio u finišu, a Srbin je to iskoristio i odličnim nastupom stigao do finalnog pucanja.
Forugi je imao veliku prednost, Mikec nije mogao da ga sustigne, ali je u 38. godini uspeo da stigne do prve olimpijske medalje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala