Puškov: Kad „Severni tok 2“ počne da radi nove američke sankcije malo verovatne

© Foto : Axel Schmidt/Nord Stream 2Izgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Lubminu
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Lubminu - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov kaže da su predviđanja američkog senatora Teda Kruza o tome kako će naredni američki lider, i to iz redova republikanaca, nastaviti da se bori protiv „Severnog toka 2“ upitna. Nakon što gasovod bude pušten u rad nove američke sankcije su malo verovatne, ocenio je on.
„Senator Kruz se zagledao predaleko, preko političkog horizonta. Prvo, republikanci trenutno nemaju lidera izuzev bivšeg predsednika Donalda Trampa“, napisao je Puškov na Telegramu.
On je dodao da Trampu neće biti lako da pobedi na sledećim izborima zbog čega je Kruzova izjava krajnje upitna, a govoriti o budućim sankcijama „Severnom toku 2“ u takvim uslovima je preuranjeno, dodao je Puškov.
„Posle 2024. godine kada gasovod već počne da radi sankcije su malo verovatne. Tako da je izjava Kruza ništa više nego napad na administraciju demokrata i to ne najuspešniji “, zaključio je Puškov.
Podsetimo, senator Kruz je rekao da su američki predsednik Džozef Bajden i njegova administracija kapitulirali pred Rusijom po pitanju gasovoda „Severni tok 2“.
On je stav Vašingtona prema ruskom gasovodu uporedio sa odlukom bivšeg američkog predsednika Džimija Kartera da preda kontrolu nad Panamskim kanalom.
„Naredni predsednik koji će stupiti na dužnost 20. januara 2025. godine, verujem da će biti republikanac, uvešće sankcije tom gasovodu. To znači da će se evropske kompanije koje misle da će se srećno izvući posle učešća u projektu suočiti sa Damoklovim mačem kada Bela kuća više ne bude kapitulirala pred Rusijom“, rekao je američki senator u intervjuu za „Politiko“.
Ranije ove nedelje Vašington i Berlin su postigli dogovor o gasovodu.
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala