Najskuplje stvari koje su kupili bogataši /video, foto/

CC0 / / Dolari
Dolari - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Pratite nas
Novcem se može kupiti skoro sve, a koje su najskuplje stvari na svetu koje privlače pažnju bogatih ljudi?
Kako bi se izdvojili od običnih stanovnika planete, vladari i monarsi, bili su u prilici da sebi priušte neke od neobičnih i preskupih stvari. Umetnička dela, nakit, odeću, dekor, skupocene satove, jahte, automobile i nekretnine. Sve ovo im je imponovalo da se pokažu u svom sjaju bogatstva.
Iako je monarhiju prvenstveno zamenila demokratija, naručivanje skupih predmeta i dalje je preovladavajuća tradicija u klubu bogatih. Kraljevska domaćinstva širom sveta i dalje se ponose posedovanjem najskuplje imovine koja je ikada napravljena i preneta kroz generacije.
Međutim, novostvoreni milijarderi i milioneri stekli su nešto od ove imovine i sada su statusni simbol njihove vrednosti u društvu.
Primer su retke najskuplje stvari koje danas kupuju bogati.
Najskuplja jahta na svetu koja košta 4,5 milijarde dolara, u vlasništvu je malezijskog biznismena i milijardera Roberta Kuka. U jahtu su ugrađeni zlato, platina i dragulji.
Najznačajniju sliku iz perioda renesanse delo Salvador Mundi, Leonarda da Vinčija, kupio je saudijski princ Bader bin Abdulah bin Mohamed bin Farhan al-Saud na javnoj aukciji za 450 miliona dolara.
Povećana vrednost njegove slike je zato što je nestala 1763. godine, a zatim je vraćena 1900-ih. Verovalo se da je neprocenjivo umetničko delo nekako uništeno ili izgubljeno sve dok ga gospodin Čarls Robinson nije otkupio.
Takođe se nagađa da je Da Vinči prvobitno napravio sliku za Luja dvanaestog iz Francuske. Ovo umetničko delo danas je među najskupljim na svetu.
Još jedno neprocenjivo i vanvremensko umetničko delo samog majstora Pabla Pikasa. Ulje na platnu naslikano je davne 1905. godine kada je imao 24 godine. Na njemu je dečak u plavom, ali Pikaso nikada nije otkrio ko je dečak na slici. Slika košta 104 miliona dolara.
„The Graff Diamond Hallucination“ je najskuplji juvelirski sat na svetu, koji je ugrađen u skupoceni nakit. Kombinacija aristokratije i elegancije. Košta oko 55 miliona dolara, što je ekvivalent ogromnoj luksuznoj vili na Beverli Hilsu.
Sat je dizajnirao i kreirao Laurens Graf, predsednik kompanije Graf Dajmonds, a njegova ekskluzivnost potiče od 110 vrsta retkih dijamanata kojima je ovaj komad ukrašen.
Neki ljudi imaju potrebu da skupo umetničko delo ponesu na svom zglobu, umesto da kupe kuću na Menhetnu.
Najskuplja narukvica na svetu je „Diamond Panther“. Bogatstvo koje je dovelo do romanse Edvarda osmog i Valis Simpson, košta oko12,4 miliona dolara i smatra se najelegantnijim komadom nakita koji je ikada napravljen.
Napravljena je 1952. godine od oniksa i dijamanata, kao figura pantera koji se proteže.
Budući da bogati troše novac na ovakve predmete, lista jednostavno nema kraja, prenosi RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala