Moskva o nameri Kijeva da postane „gasni hab“ Evrope: Puste želje

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Pratite nas
Namere Kijeva da postane „gasni hab“ Evrope nakon starta gasovoda „Severni tok 2“, kako bi spasao svoj sistem za transport gasa, samo su puste želje, ocenjuju u Moskvi.
Ruski senator Aleksej Puškov kaže da želje Ukrajine nemaju nikakve veze sa realnošću jer za tako nešto ne poseduju globalni potencijal.

„Jedina šansa Kijeva je da postigne dogovor s Moskvom i to bez konfrontacija i histerije. Ali, ne: u Kijevu, kao i ranije, više vole da sami sebi šutiraju penale“, napisao je senator na Telegramu.

Podsetimo, ideju o tome da Ukrajina postane „gasni hab“ Evrope izneo je ranije danas poslanik vladajuće stranke „Sluga naroda“ u parlamentu Jurij Kameljčuk.
„Jedan od najjednostavnijih scenarija je da postanemo gasni hab Evrope, koristeći i druge gasovode, isporučujući na primer turski gas, ili iz Irana i Azerbejdžana, a možda čak i isporučujući tečni prirodni gas brodovima iz Katara“, rekao je Kameljčuk, ne navodeći da li je već nešto učinjeno po tom pitanju.
Cevi gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Ukrajina zapretila zbog „Severnog toka 2“: Ova igra nije gotova
Tokom protekle nedelje Vašington i Berlin su postigli dogovor o „Severnom toku 2“, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u Kijevu. Ukrajinske vlasti, koje strahuju da će izgubiti status tranzitne zemlje za transport ruskog gasa, upozoravaju da će nastaviti da se bore protiv ovog projekta a od EU traže kompenzacije.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala