Ko su suparnici novog ruskog lovca „Šah-mat“?

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaKo su suparnici novog ruskog lovca „Šah-mat“?
Ko su suparnici novog ruskog lovca „Šah-mat“? - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Pratite nas
Laki taktički avion Su-57, poznat pod nazivom „Šah-mat“ ima sve elemente presretača na velikim visinama i njegov glavnih zadatak biće uništenje najvećih neprijatelja, a to su američki lovci F-22 Raptor i F-35 Lajtning II, piše časopis „Forbs“.

„Uzmite sve karakteristike u obzir – neupadljivost i velika visina leta i postaje jasno da su isto tako neupadljivi F-22 i F-35 koji lete na velikim visinama glavni ciljevi ‘Šah-mata’“, navodi se u članku.

Takođe, autor, vojni ekspert Tom Kuper, iznosi stav da bez finansijske pomoći spolja Rusija neće biti u stanju da realizuje projekat.
Podsetimo, ruska odbrambena korporacija „Rosteh“ i Objedinjena korporacija za izgradnju aviona (OAK) predstavile su u utorak na Međunarodnom avio-kosmičkom salonu MAKS -2021 novi laki avion pete generacije „Šah-mat“ kompanije „Suhoj“.
Prototip novog ruskog lovca Šah-mat - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
„Šah-mat“: Po čemu je jedinstven najnoviji ruski lovac pete generacije
Nova letelica proizvodiće se u dve varijante – kao dvosed, ali i kao bespilotna letelica. Kako se navodi, maksimalno borbeno opterećenje novog ruskog lovca sa jednim motorom iznosi 7.400 kilograma.
Karakteristike ruskog aviona mu omogućavaju da leti nadzvučnom brzinom i da bude neupadljiv.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala