Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Heroj Srbije: „Više ne fali nijedna medalja!“ /foto/

© REUTERS / ANN WANGDamir Mikec
Damir Mikec - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Pratite nas
Damir Mikec, strelac koji je Srbiji doneo prvu, srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, ostvario je najveći rezultat u bogatoj karijeri.
Višestruki šampion i osvajač brojnih medalja dosad nije imao olimpijsko odličje, ali se to konačno promenilo.
„Još nisam svestan uspeha. Već dugo želim da kompletiram sve medalje, samo je olimpijska falila u karijeri. Više ne fali!“, rekao je Mikec.
Mikec je briljantno nastupio u finalu takmičenja u vazdušnom pištolju, kroz kvalifikacije je bio četvrti, ako je bilo i posle prve runde, ali je usledio preokret.
© AP Photo / Alex BrandonDamir Mikec
Damir Mikec - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Damir Mikec
Mikec je odličnim hicima uspeo da preskoči rivale i iskoristi njihove slabije nastupe i da se domogne prve olimpijske medalje za sebe i prve medalje za Srbiju.
„Dobro sam počeo, posle sam se malo mučio. Sreća me je pogledala. Ušao sam u finale u kojem sam ispravio sve greške. Svi finalisti su bili izvanredni, ali sam se bazirao samo na svoj zadatak. Prvi metak je bio dobar, a nakon toga lošiji, ali sam uspeo da se konsolidujem“, rekao je Mikec.
© AP Photo / Alex BrandonDamir Mikec
Damir Mikec - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Damir Mikec
Kako je istakao, posle greške je imao poruku za sebe.
„Damire, ovo je ti je poslednja greška. Od sada samo u centar. Smirio sam puls, i uspeo da izborim srebro. Hvala mojoj porodici, posebno mom treneru Goranu Mikecu, kao i psihologu. Drago mi je da sam probio led na početku Igara i što sam dao vetar u leđa kolegama olimpijcima koje ću svim srcem bodriti. Nemam puno vremena za slavlje, za tri dana opet izlazim na vatrenu liniju, gde ću nastupati u miksu sa Zoranom Arunović“, zaključio je Mikec.
Damir Mikec - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Damir Mikec upucao prvu medalju za Srbiju! /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala