Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Novak ponovo pokazao koliki je čovek: „Ovo mi je najlepša uspomena u životu“ /video, foto/

© REUTERS / MIKE SEGARNovak Đoković posle pobede u prvom kolu Olimpijskih igara
Novak Đoković posle pobede u prvom kolu Olimpijskih igara - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Pratite nas
Bolivijski teniser Ugo Delijen oduševljen je susretom sa Novakom Đokovićem uprkos tome što ga je Srbin razbio u prvom kolu Olimpijskih igara.
Đoković je eliminisao Delijena sa 6:2, 6:2 u prvom kolu turnira u Tokiju, bez ikakvih problema.
Međutim, Bolivijac nije klonuo duhom zbog poraza – naprotiv.
On se svojim pratiocima na Instagramu obratio dirljivom porukom posle meča, koju je postavio uz sliku sa Novakom, koji je ponovo pokazao koliki je čovek i svom protivniku poklonio majicu.
„Ovo mi je najlepša uspomena u životu“, napisao je trenutno 139. teniser planete.
Podsetimo, Novak je dominirao sa poklonima i na nedavno završenom Vimbldonu i Rolan Garosu. U Parizu je poklonio reket jednom dečaku, a u Londonu jednoj devojčici.
„Ima dana za koje nikada ne želite da se završe, a ovo je jedan od njih za mene: 25 godina sam igrao tenis i ceo život se borio da stignem do Olimpijskih igara, a onaj gore mi je dao priliku da to uradim i zaigram protiv broja 1 na svetu, da bih mogao da mu kažem stvari koje sam mu rekao na kraju, pa da mi posle meča priđe kako bi mi dao ovaj prelepi poklon koji sam tražio, da bih imao uspomenu na najvažniji dan u svom profesionalnom životu... Šta da kažem na to? Hvala ti Nole što si mi ovaj dan učinio još posebnijim“, napisao je Delijen.
On je iskazao ljubav prema svojoj zemlji i pozvao narod da se uz sport ujedini.
„Želim da sve ono što smo doživeli ovih dana služi kao primer svima nama u Boliviji da počnemo da rizikujemo i radimo stvari onako kako bi trebalo, kako bi svi sportisti mogli da ispune svoje snove i ciljeve. Takođe, verujem da u ovim trenucima puno uživaju svi Bolivijci, jer to je jedini trenutak u kojem smo svi zajedno. Zbog toga mislim i verujem da se morate kladiti da će bolivijski sport imati više ovakvih trenutaka, da ti trenuci daju motivaciju, nadu, radost i ponos svim Bolivijcima.
Ne zaboravimo da nas sport ujedinjuje i da je to potrebno Boliviji! Jedinstvo! Volim te, Bolivijo!“, zaključio je Delijen.
Đoković se u drugom kolu Olimpijskih igara sastaje sa Jan-Lenardom Štrufom, a Delijen napušta Tokio u kojem je imao najlepši dan u životu.
Hrvat režirao epsku dramu i izbegao sramotu!
Medvedev: Mislio sam da ću umreti; Đoković: Ne razumem zašto to rade
Jedan dan, dve medalje – i tri prsta! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala