Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Đoković dobio nove pretnje pred Olimpijske igre

© AP Photo / Bernat ArmangueAleksander Zverev proslavlja pobedu protiv Matea Beretinija u Madridu
Aleksander Zverev proslavlja pobedu protiv Matea Beretinija u Madridu - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Pratite nas
Nemački teniser Aleksander Zverev ponovo je govorio o Novaku Đokoviću, ovog puta otkrivši način na koji je potrebno igrati kako bi se savladao najbolji teniser planete.
Đoković i Zverev su se sastali osam puta u karijeri, a Nemac je kao pobednik izlazio dvaput.
Urpkos tome, aktuelni finalista US opena je nedavno rekao da je spreman za potencijalni duel sa Novakom na Olimpijskim igrama, a sada otkrio šta je potrebno da neko uradi kako bi pobedio srpskog tenisera.
„Da pobedite igrača kao što je Đoković morate da radite stvari koje malo ko može da uradi. Morate da trčite više nego Nole i da dominirate u razmenama. Ja vidim sebe kao nekog ko ima šanse da ga pobedi“, rekao je Zverev.
Treći teniser planete objašnjava da mora da postoji i određena doza sreće.
„Ako igrate kao što on igra, onda ćete izgubiti. Morate da igrate na visokom nivou i da se nadate da on nema dobar dan. Mislim da je taj pritisak uvek na najvećim igračima“, dodao je dvadesetčetvorogodišnjak iz Hamburga.
Logično, s obzirom da veruje da može da pobedi Đokovića, Saša smatra da je jedan od glavnih favorita za zlatnu medalju.
„Već sam nekoliko puta rekao da dolazim da se borim za medalju za Nemačku. To ne znači da ću biti pobednik, ali sigurno vidim sebe kao jednog od glavnih favorita“, objasnio je Zverev.
Zverevu i Đokoviću je projektovan duel u polufinalu turnira. Srbin u prvom kolu, u subotu ujutru, igra protiv Bolivijca Uga Delijena, dok se Nemac dan kasnije sastaje sa Jen-Sun Luom.
Novak Đoković i Huan Martin del Potro na Olimpijskim igrama u Riju 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Đokoviću se obratio čovek zbog kojeg je plakao pre pet godina /video/
Zverev najverovatnije neće učestvovati i u miks-dublu i boriti se za još jednu medalju, dok će Đoković najverovatnije to učiniti u paru sa Ninom Stojanović.
„Šteta što se Anđelik Kerber (njegova potencijalna partnerka prim. aut) povukla zbog povrede, nadam se da će se oporaviti što je brže moguće. Ja volim Nemačku, oduvek sam je voleo. Uvek sam voleo da igram za svoju zemlju. To je emotivnije nego bilo šta drugo i znam da svi navijaju za mene u domovini“, jasan je momak čiji su roditelji Rusi.
Simbol britanske aristokratije u rukama Srbina /foto/
Amerikanac nema dilemu u vezi sa Đokovićem
Đoković krenuo put Tokija pevajući „Bože pravde“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala