Zelenski uveo sankcije najbogatijoj ženi u Rusiji

© Press-služba Wildberries.ru / Uđi u bazu fotografijaVlasnica onlajn prodavnice Wildberries Tatjana Bakaljčuk
Vlasnica onlajn prodavnice Wildberries  Tatjana Bakaljčuk - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potpisao je uredbu o uvođenju ekonomskih sankcija protiv niza pravnih i fizičkih lica, uključujući i najbogatiju ženu u Rusiji Tatjanu Bakaljčuk, osnivača i generalnu direktorku onlajn prodavnice „Vajldberiz“.
„Društvo sa ograničenom odgovornošću 'Vajldberiz'. Rok – tri godine“, navodi se u dopuni uredbe. Sankcije su uvedene protiv kompanija u Rusiji, Poljskoj, Jermeniji, Belorusiji, Kirgiziji, Kazahstanu i Ukrajini, kao i protiv neprofitnih organizacija povezanih sa nepriznatom Donjeckom narodnom republikom i Krimom.
Na „crnoj“ listi Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine našli su se i Rusi: suvlasnik kompanije „Vajldberiz“ Vladislav Bakaljčuk, IT direktor kompanije Andrej Revjaško, kao i Aleksej Kuzmenko. Na spisku su i dva Francuza „zbog pružanja pomoći DNR“.
Zastava Ukrajine se vijori na zgradi Vrhovne rade u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Ukrajina produžila sankcije protiv ruskih banaka, aviokompanija i medija
Sankcije predviđaju blokiranje imovine, sprečavanje izvoza kapitala iz Ukrajine, obustavu izvršavanja ekonomskih i finansijskih obaveza, obustavu pružanja telekomunikacionih usluga, zabranu predaje tehnologija, prava na intelektualnu svojinu.
Bakalčuk je proglašena za najbogatiju ženu u Rusiji u februaru ove godine. Od početka 2021. zaradila je 443 miliona dolara, a njeno ukupno bogatstvo procenjuje se na 9,53 milijarde dolara.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala