Zabranjeni klubovi, žurke i festivali: Od danas nove mere u Crnoj Gori

CC0 / Pixabay / Plaža u Budvi
Plaža u Budvi - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Pratite nas
Od danas na snagu stupaju nove epidemiloške mere u Crnoj Gori, saopštio Institut za javno zdravlje Crne Gore.
Od petka, 23. jula do ponedeljka, 2. avgusta privremeno se zabranjuje rad noćnih klubova i diskoteka, kako na otvorenom, tako i na zatvorenom prostoru.
Zabranju se žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru.
Ukoliko epidemiološka situacija od 2. avgusta bude povoljnija, navedeni objekti počinju sa radom, za one koji su vakcinisani u celosti, ili su dobili prvu dozu, navodi se na zvaničnom tviter nalogu Vlade Crne Gore.
Direktor Instituta za javno zdravlje doktor Igor Galić je, na konferenciji za medije održane tim povodom, najavio da će od 2. avgusta boravak u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta dozvoljen samo vakcinisanima, onima sa PCR testom, onima koji imaju dokaz da su preboleli koronu.
On napominje da se ne prihvataju se brzi antigenski i testovi na antitela.
Galić je ponovo pozvao građane da se vakcinišu kako bi sebi obezbedili imunitet.
„Osim što će izbjeći najteže oblike bolesti, očekujemo da će upravo oni koji su vakcinisani u predstojećem periodu biti u prednosti“, dodao je Galić.
Ilir Harasani iz Uprave za inspekcijske poslove kazao je da će se kontrolisati poštovanje mera, a biće fokus i na tome da li se muzika izvodi do 12 sati, da li se održava distanca i nose li radnici u ugostiteljskim objektima maske.
On je kazao da je najteža situacija u Budvi.
„Tamo će biti sedam dodatnih inspektora koji će vrštiti pojačan nadzor. Imamo i konstruktivan dogovor sa ugostiteljima. To se iskazalo i sinoć i preksinoć gde su stvarno poštovali meere koje su bile na snazi“, dodao je on.
Harasani je rekao da se svakom turisti koji je oboleo izdaje rešenje o samoizolaciji ali i da svaki od njih ima opciju da ostane u Crnoj Gori ili da se vrati kući.
Odgovarajući na pitanja novinara o najavljenom protestu budvanskih ugostitelja, Galić je kazao da ne zna što je razlog svega toga jer su mere usmerene na okupljanja mlađe populacije u zatvorenom prostoru.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala