Vulin: Incko je rešio da se osveti svim narodima u BiH

© Sputnik / Lola Đorđević Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas je, reagujući na odluku odlazećeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Incka da nametne zabranu negiranja genocida, poručio da se istina ne može nametnuti zakonom i da je Incko rešio da Srbe „ućutka“ i zabrani im da govore istinu o građanskom ratu u BiH.
„Na samom kraju mandata, Incko je rešio da se osveti svim narodima u BiH i da zemlju koju nije zavoleo, niti je bilo čime dobrim zadužio, uznemiri i podstakne rasprave i podele“, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.
On je upitao i šta će se desiti ako milion Srba iz Republike Srpske potpiše peticiju u kojoj svedoči da genocida nije bilo, hoće li svi ići u zatvor i kako će se zvati zatvor u kome će za istinu stradati milion Srba.

„Da li će se taj zatvor zvati BiH? Da li se zabrana svedočenja istine odnosi samo na Srbe u BiH, da li će na Interpolovoj poternici završiti i Srbi iz Srbije i svi drugi slobodnomisleći ljudi koji ne priznaju ono čega nije bilo? I da li će ovaj zakon poslužiti za konačni obračun sa Aleksandrom Vučićem i svima nama koji ne damo da Srbi postanu narod genocida?“, pita Vulin.

Takođe, pita i šta će reći Incko i oni koji ga podržavaju, ako Srbija donese zakon o zabrani priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne države i na poternicu stavi sve koji o Autonomnoj pokrajini KiM govore kao o državi Kosovo.
„Ako ima razuma, Inckova osveta narodima u BiH će biti, ili sprečena, ili ignorisana“, naveo je Vulin.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala