Vesti: Rusko-kineska rezolucija o BiH pokazatelj promena odnosa moći u svetu /video/

Pratite nas
Pratite vesti Radija Sputnjik
Večeras u vestima:
Valentin Incko nametanjem Zakona o zabrani negiranja genocida zakucao je ekser u kovčeg zvani država Bosna i Hercegovina, Banjaluka će odgovoriti bojkotom učešća u radu „antodejtonskih“ institucija, kaže analitičar Vojislav Savić.
Iako nije usvojena, rusko-kineska rezolucija o Visokom predstavniku pokazatelj je promene odnosa moći u međunarodnom sistemu - novost je što se u igru umešala i Kina, objašnjavaju stručnjaci.
Materijal koji je prikupila Nezavisna međunarodna komisija o svim stradanjima u srebreničkoj regiji biće polazna osnova za ponavljanje postupka protiv generala Ratka Mladića, kaže njegov advokat Branko Lukić.
Pritisak javnosti je učinio svoje: osumnjičeni za brutalno gaženje gotovo cele porodice na pešačkom prelazu u beogradskom naselju Karaburma, koje se tragično završilo po devetogodišnjeg Stefana, ponovo je u pritvoru posle danonoćnog protesta građana i žalbe Prvog osnovnog javnog tužilaštva.
Iako naša reprezentacija apsolutno vlada ženskom odbojkom od 2017. godine i na poslednja tri velika turnira osvojila je tri zlata, selektor Zoran Terzić kaže da je, uoči Tokija, ipak „umereni optimista“.
Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju.
Inckova odluka je i tema vanrendog izdanja emisije Sputnjik intervju.
O tome šta su mogući scenariji u BiH, da li je Inckovo „zakucavanje“ isprovocirano izveštajem Nezavisne komisije o Srebrenici, koji ocenjuje da zločin koji se dogodio nije bio genocid, ili je odgovor na rusko-kineski nacrt rezolucije o visokom predstavniku, za Sputnjik govore diplomata u penziji Zoran Milivojević, politički analitičar iz Banjaluke Vojislav Savić i profesor Srđan Perišić:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala