Tužilac: Optužnica protiv Belivukove grupe u narednih sedam dana

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICKolona vozila dovozi Veljka Belivuka i druge uhapšene u Tužilaštvo na saslušanje
Kolona vozila dovozi Veljka Belivuka i druge uhapšene u Tužilaštvo na saslušanje - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Pratite nas
Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić izjavio je da će u narednih 7-8 dana biti podignuta optužnica protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, najverovatnije u petak.
On je pokazao novinarima dokaze, odnosno fotografije na kojima se vide isečeni delovi obezglavljenih tela četvorice ubijenih muškaraca za čija se ubistva tereti ta grupa.
Fotografije iz komunikacije pripadnika ove grupe zaplenjene su sa servera „Skaj“ i na njima se vide osakaćena tela četiri osobe.
Fotografije tela jedne žrtve, za koje je tužilac rekao da su najmonstruoznije, nisu prikazane novinarima jer ih njegov otac još nije video, za razliku od ostalih srodnika ubijenih kojima su fotografije predočene.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Vučić: Nikad se nisam video sa Belivukom
Nenadić je naveo da se istraga vodi protiv 31 okrivljenog i da je nakon 5. februara proširena u još šest navrata, protiv istih ili novih lica.
Njeni pripadnici se terete za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, trgovinu drogom, trgovinu oružjem, otmicu i silovanje.
Tokom istrage obavljena su razna veštačenja po 300 naredbi za veštačenje i prikupljeni brojni materijalni dokazi sa lokacija za koje postoji sumnja da su mesta izvršenja krivičnih dela, rekao je Nenadić.
Fotografije koje su danas prikazane novinarima nisu do sada objavljene u javnosti.
Ovaj dokazni materijal je uz međunarodnu pravnu pomoć pribavljen od jedne zapadnoevropske države, a odnosi se na osumnjičene pripadnike Belivukove grupe u periodu izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.
Pored pomenutih fotografija, prema rečima tužioca, tu su i audio i video zapisi koji ukazuju na događaje i osumnjičena lica.
Sav materijal je predočen osumnjičenima i o njemu su se izjasnili pred tužiocem, preneo je RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala