Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Terzić za Sputnjik: Nekada pomislim – čime smo to zaslužili

© AP Photo / Jeff RobersonZoran Terzić, selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije.
Zoran Terzić, selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije. - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Pratite nas
Zoran Terzić, dugogodišnji selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, pričao je za Sputnjik o predstojećim Olimpijskim igrama na kojima će srpske dame braniti srebro osvojeno iz Rio de Žaneira.
Srpske odbojkašice u Japan su doputovale sa epitetom svetskog i evropskog šampiona, te su domaćini najvećeg sportskog planetarnog takmičenja znali kako da ih ugoste.
Prvi deo priprema odradile su u japanskom gradu Hofu, a u Tokio su stigle u četvrtak ujutru.
„Malo je reći da je dobro, fantastično je. Ovi ljudi su toliko predusretljivi i toliko vole reprezentaciju Srbije da nekada pomislim čime smo to zaslužili. Definitivno su nam ovih nekoliko dana napravili fenomenalno ugodnim u svakom smislu. Počevši od toga kakvi su uslovi u hotelu, sali, prevoz i sve drugo. Naravno i koliko sa ljubavlju rade da nama bude sve dobro“, kazao je Terzić za Sputnjik.
Srbija prvu utakmicu na Igrama igra 26. jula protiv izuzetno nezgodne ekipe Dominikanske Republike koja je na nedavno završenom turniru Lige nacija bila jako blizu plasman na Fajnal for.
„Igrali smo sa njima prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu 2018. i to je ekipa koja na svakom turniru ume da napravi iznenađenje jer imaju veliki broj kvalitetnih igrača. Ranijih godina su igrali po sistemu da su veoma atraktivne na terenu, ali prave dosta grešaka.“
Ipak, to sada nije slučaj.
„Izuzetno su iskusna ekipa, imaju puno igračica koje već imaju nekoliko Igara iza sebe. Nezgodna su ekipa, pogotovo zato što je prva utakmica. Treba biti oprezan i odraditi maksimalno pametno, jesu dobre, ali ako mi prikažemo našu igru – mislim da ne bi trebalo prevelikih problema da dobijemo tu utakmicu“, dodao je.
Srpske dame apsolutno vladaju ženskom odbojkom od 2017, na poslednja tri velika turnira osvojile tri zlatne medalje (dvaput Evropsko i jedanput Svetsko), ali Terzić je umereni optimista.
„Sve zemlje koje dođu ili većina ima razmišljanje da pobedi i osvoji zlatnu ili bilo koju drugu medalju. Tako je i sa nama. Bilo bi neozbiljno pričati o zlatnoj medalji u konkurenciji ekipa kao što su Kina, Amerika, Italija, Brazil... Biće teško, ali naš cilj prvi cilj je da probamo četvrtfinale da odradimo kako treba. Iskreno govoreći bio bih prezadovoljan bilo kojom medaljom jer smatram da bi to bio ogroman uspeh. Zlatna medalja je nešto o čemu svi mi sanjamo i sve ćemo učiniti da dođemo do nje ako ikako bude moguće“.
Raspored srpskih odbojkašica u Japanu:
26. jul – Srbija - Dominikana 07:20;
27. jul – Srbija - Japan 07:20;
29. jul – Srbija - Kenija 07:20;
31. jul – Srbija - Brazil 09:25;
2. avgust – Srbija - Južna Koreja 02:00;
4. avgust – Četvrtfinale;
6. avgust – Polufinale;
8. avgust – Meč za treće mesto 02:00;
8. avgust – Finale 06:30.
Moka Slavnić za Sputnjik: Moskva je naša kruna /video/
Ruska lepotica spremna za Olimpijske igre /video, foto/
Brazilka „odlepila“ za Novakom: Idolu – obožavam te! /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala