Prvi ruski dron-presretač „Vuk-18“ čuva zatvore i aerodrome

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaAutomatski dron-presretač "Volk 18"
Automatski dron-presretač Volk 18 - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Pratite nas
Prvi ruski dron-presretač „Vuk-18“ će, pored osiguravanja bezbednosti aerodroma, biti korišćen i za uništavanje dronova kojim prestupnici pokušavaju da u zatvore dostave nelegalne pakete.
Demonstracija drona održana je u sklopu vazduhoplovne izložbe MAKS-2021, prisustvovali su i predstavnici Federalne kaznene službe koji su visoko ocenili njegove mogućnosti.
Bespilotna letelica BAS-200  - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Predstavljen novi ruski dron-helikopter
Jedan od glavnih ciljeva drona su kvadrokopteri tipa „Fantom“ koji prestupnici i najčešće koriste. Međutim, sistem za navođenje kompleksa ROSC-1 omogućava da se na udaljenosti od tri kilometra otkriju bespilotne letelice „Fantom“, što je, po rečima Savickog, odličan rezultat.
Novi dron će biti korišćen i za zaštitu aerodroma. Njegov osnovni zadatak će biti uništavanje dronova koji ometaju let aviona.
Plan je da se testiranja završe ove godine.
Dron „Vuk-18“ je brzi kvadrokopter sa poletnom masom do šest kilograma i dimenzijama 60 puta 60 centimetara. Vreme leta drona-presretača dostiže 30 minuta.
Kako je saopštio „Almaz Antej“, dron je naoružan sa tri sistema za bacanje mreže, kojima se hvata protivnički dron i tako se onesposobljava. Ako „Vuk“ ne postigne taj rezultat i iskoristi sve mreže, predviđena je funkcija koja omogućava da se protivnički dron razbije u vazduhu.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala