Počelo je: Tužilaštvo BiH kreće u akciju protiv svih koji „negiraju genocid u Srebrenici“

© tuzilastvobih.gov.baZgrada Tužilaštva BiH
Zgrada Tužilaštva BiH - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Pratite nas
Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da će formirati predmet u kojem će biti praćene i evidentirane sve objave pojedinaca, grupa ili udruženja, u kojima se iznose stavovi o negiranju genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina iznesene nakon stupanja na snagu dopuna Krivičnog zakona BiH koje je doneo visoki predstavnik Valentin Incko.
„Prikupljanje materijala vršiće se u saradnji sa partnerskim policijskim i bezbednosnim agencijama, a radi postupanja Tužilaštva i partnerskih institucija u okviru zakonskih ovlašćenja“, saopšteno je iz ove pravosudne institucije, prenosi RTRS.
U saopštenju se dodaje da će formiranje predmeta uslediti "nakon dopune Krivičnog zakona BiH koju je doneo Incko, kojima se zabranjuje i zakonom kažnjava negiranje genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina".
Inckova odluka je i tema vanrendog izdanja emisije Sputnjik intervju.
O tome šta su mogući scenariji u BiH, da li je Inckovo „zakucavanje“ isprovocirano izveštajem Nezavisne komisije o Srebrenici, koji ocenjuje da zločin koji se dogodio nije bio genocid, ili je odgovor na rusko-kineski nacrt rezolucije o visokom predstavniku, za Sputnjik govore diplomata u penziji Zoran Milivojević, politički analitičar iz Banjaluke Vojislav Savić i profesor Srđan Perišić:
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Dodik: Ovo traži žestok odgovor, pa i proglašenje nezavisnosti - iduće sedmice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala