- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Inckovo „zakucavanje“ | Sputnjik intervju

Pratite nas
Samo par dana pred istek mandata visoki predstavnik Valentin Incko dolio je ulje na vatru ionako zapaljive situacije u BiH odlukom da nametne dopune Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.
A dok u Sarajevu već licitiraju da li bi i ko mogao da završi u zatvoru zbog negiranja navodnog genocida u Srebrenici, iz Srpske oštro poručuju da je ovo poslednji ekser u kovčegu BiH. Šta su mogući scenariji u BiH? Da li je Inckovo „zakucavanje“ isprovocirano ovih dana objavljenim izveštajem Nezavisne komisije o Srebrenici koji ocenjuje da zločin koji se dogodio u tom delu BiH nije bio genocid?
Ili je odgovor na rusko-kineski nacrt rezolucije o visokom predstavniku koji nije usvojen u Savetu bezbednosti UN? Kakav će biti status novog visokog predstavnika Kristijana Šmita, nepriznatog od Rusije, Kine i Srpske.
Posledica Inckove odluke za BiH i region tema su emisije Sputnjik intervju čiji su gosti diplomata u penziji Zoran Milivojević, politički analitičar iz Banjaluke Vojislav Savić i profesor Srđan Perišić. Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala