„Blumberg“: Republikanci imaju način da unište „Severni tok 2“

© Nord Stream 2Postavljanje gasovoda „Severni tok 2“
Postavljanje gasovoda „Severni tok 2“ - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Pratite nas
Kongresmeni-republikanci na čelu sa senatorom Petom Tumijem pronašli su način da „sahrane“ dogovor Amerike i Nemačke o „Severnom toku 2“, piše „Blumberg“.
Naime, autor članka navodi da su pre četiri godine članovi obe stranke Kongresa usvojile zakon „O suprotstavljanju američkim protivnicima putem sankcija“. On sadrži član koji omogućava da se blokira odbijanje predsednika da uvede ograničavajuće mere. U tom momentu zakon je trebalo da bude instrument za kontrolu Donalda Trampa koji je bio optužen za „zaveru“ sa Rusijom.
Mapa ruskih magistralnih gasovoda - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Sedam tačaka: Šta su se dogovorile Nemačka i Amerika o "Severnom toku 2"
Novinar konstatuje da je vremenom postalo jasno da je bivši predsednik SAD vodio oštru politiku protiv „Severnog toka 2“. Ironično je to što sada žele da primene pomenuti zakon protiv aktuelnog američkog lidera – Džoa Bajdena koji je pobedio na izborima 2020. godine delimično zahvaljujući i kritikama na račun Trampove politike prema Rusiji, ističe se u članku.
Prema mišljenju kongresmena-republikanaca, u skladu sa zahtevima zakona o suprotstavljanju protivnicima administracija je dužna da smatra kompaniju „Nord strim 2 AG“ iz Švajcarske, koja rukovodi gradnjom gasovoda, takvim „protivnikom“, stoga nema prava da odustaje od uvođenja sankcija po svom nahođenju kao što se to činilo u prošlosti.
Cevi gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Ukrajina zapretila zbog „Severnog toka 2“: Ova igra nije gotova
„Zasad nije jasno da li će ta šema uspeti. U svakom slučaju to dokazuje koliko je bio prazan stav Demokratske stranke prema Rusiji tokom sve četiri godine rada Trampove administracije. Čovek koji ga je pobedio na izborima 2020. godine sada odustaje od najstrože politike prema Moskvi“, zaključuje autor članka
Putokaz sa logom kompanije Nord strim 2 koja rukovodi izgradnjom gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Rusija poručila Zapadu: Uzalud se trudite, „Severni tok 2“ će uskoro biti pušten
Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.
Protiv izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ aktivno se bori Ukrajina, koja se plaši da će izgubiti prihode od tranzita ruskog gasa, kao i brojne evropske zemlje, uključujući Poljsku, Letoniju i Litvaniju, a takođe i Sjedinjene Američke Države, koje žele da prodaju svoj tečni prirodni gas u EU.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala