Zagorki Dolovac treći mandat republičkog tužioca

© Sputnik / Lola ĐorđevićSkupština Srbije
Skupština Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Pratite nas
Skupština Srbije izabrala izabrala je večeras Zagorku Dolovac za Republičkog javnog tužioca, kojoj će to biti treći mandat, budući da je na funkciji od 2010. godine.
Novi šestogodišnji mandat Zagorke Dolovac počinje u januaru 2022.godine.
Ona je ranije predstavila Državnom veću tužilaca program organizacije i unapređenja rada javnog tužilaštva za period od 2022. do 2028. godine.
Navela je da su joj prioriteti u radu odlučna borba protiv kriminala, naročito protiv korupcije, jačanje međunarodne saradnje, povećanje efikasnosti krivičnog gonjenja kroz efikasnu primenu tužilačke istrage.
„Nadam se da ću biti u mogućnosti da nadogradim prethodno ostvareno i još više doprinesem vladavini prava i efikasnijem radu pravosuđa“, navela je tada Dolovac.
Dolovac je rođena u Novom Sadu, završila je gimnaziju u Sremskim Karlovcima, diplomirala je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1989. godine, a pravosudni ispit je položila 1992. godine.
Od 2004. do 2007. bila je zamenik okružnog javnog tužioca u Novom Sadu, od 2007. do 2009. nalazila se na mestu v.d. okružnog javnog tužioca u Beogradu, a od 1. januara 2010. je Republički javni tužilac, prenosi Tanjug.
Javnog tužioca na predlog Vlade bira Narodna skupština sa liste kandidata koje utvrđuje Državno veće tužilaca i na period od šest godina.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala