Vojvodina utišala Litvance i osvetlala obraz srpskog fudbala

CC0 / Unsplash / Fudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Pratite nas
Fudbaleri Vojvodine pobedili su u Litvaniji Panevežis - 0:1 (0:0) u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, a gol odluke postigao je Nemanja Čović u 70. minutu.
Vojvodina je, bar na kratko, osvetlala obraz srpskog fudbala, s obzirom na to da su dan ranije Zvezda i Čukarički rezultatski podbacili, dok Partizan svoju utakmicu igra večeras od 21 čas, kada u Humskoj dočekuje Dunajsku Stredu.
Izabranici Slavoljuba Đorđevića, otputovali su na megedan novoformiranog litvanskom klubu - Panevežisu, osnovanom pre svega šest godina, posle odličnog rezultata sa Crvenom zvezdom na Marakani, gde su osvojili bod u utakmici bez golova.
Novosadska "stara dama" bila je blagi favorit na gostovanju u Litvaniji, i to je uspela da opravda i rezultatski.
Nakon što su u prvom poluvremenu mreže mirovale, u nastavku su crveno-beli sa „Karađorđa“ počeli da igraju bolje i otvorenije, a uspeli su da postignu gol iz prve ozbiljne prilike, kada je Nemanja Čović u 70. minutu iskoristio pravovremeno dodavanje, uspeo da pobegne svojim čuvarima i da zakuca loptu u mrežu iza leđa Golasa.
Do kraja je srpski predstavnik iskusno uspeo da sačuva rezultat, te je jasno da s lepom prednošću dočekuje idućeg četvrtka Panevežis na „Karađorđu“.
Podsetimo, u slučaju da Vojvodina eliminiše Litvance, naredna prepreka u 3. kolu Lige konferencija biće joj austrijski LASK 5. avgusta, dok je revanš zakazan sedam dana kasnije u Austriji.
Evropa i svet imaju važan zahtev za Srbiju
Partizan je iznenadio navijače i naveo na pitanje – ko je „21“? /foto, video/
Orbanovo čedo stiže u Beograd
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala