Petković: Srbija je odlučna da pomogne svom narodu na Kosovu i Metohiji

© Tanjug / TARA RADOVANOVICDirektor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković
Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posetio je meštane sela Banjska kod Vučitrna i poručio im da je država Srbija uz njih i da će da pomogne svom narodu da ekonomski ojača.
On je tom prilikom istakao da se u prethodnoj rundi dijaloga predsednik Srbije Aleksandar Vučić borio za prava Srba na Kosovu i njihov bolji život.
„Država Srbija je odlučna i ima mogućnosti da pomogne svom narodu na Kosovu i Metohiji, da ga ekonomski ojača, ali ono što je svima vama najpotrebnije, a što nije u potpunoj nadležnosti Srbije je mir i bezbednost", poručio je Petković.
On je u porti crkve Svetog Nikole razgovarao sa okupljenim meštanima Banjske i zajedno sa ministrom za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goranom Rakićem saslušao njihove probleme i obećao pomoć. Kako je najavljeno, meštani ovog sela će zahvaljujući pomoći Ministarstva za zajednice i povratak dobiti novu salu u crkvenoj porti.
Petković je u Gojbulji obišao nedavno pretučenog trinaestogodišnjeg dečaka Nikolu Perića, kome je poklonio tablet i loptu.
Nikola je zahvalio i rekao da mu ovaj dolazak mnogo znači, jer mu ni dan danas, nakon nemilog događaja nije, kako kaže, svejedno i da se plaši da izađe na ulicu. Petković je preneo pozdrave porodici Perić predsednika Aleksandra Vučića i poručio da je država Srbija uz Nikolu, uz njegovu porodicu i uz sve druge srpske porodice na KiM, kao i da će učiniti sve da zaštiti svoj narod.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala