Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Put do zlata vodi preko Rusa – Đoković saznao rivale u Tokiju!

© AP Photo / Alex BrandonNovak Đoković na treningu u Tokiju pred početak Olimpijskih igara
Novak Đoković na treningu u Tokiju pred početak Olimpijskih igara - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u prvom kolu Olimpijskih igara igraće protiv Uga Delijena iz Bolivije, odlučeno je žrebom u Tokiju.
U noći između srede i četvrtka održan je teniski žreb za najveće sportsko planetarno takmičenje i Đokovića čeka očekivano težak put do olimpijskog zlata.
Đoković i Delijen do sada se nisu sastajali i srpski teniser veliki je favorit protiv 138. igrača sveta. Ukoliko opravda ulogu favorita u šesnaestini finala očekuje ga bolji iz duela Jan-Lenard ŠtrufTijago Monteiro.
Novak bi zatim u osmini finala trebalo da igra protiv Davidoviča Fokine ili talentovanog Italijana Musetija, dok ga u četvrtfinalu potencijalno čeka ruski teniser Andrejom Rubljovim – trenutno sedmi teniserom sveta.
U polufinalu projektovano je da se sastane sa Sašom Zverevim, a žrebom je odlučeno da se Stefanos Cicipas i Danil Medvedev nalaze na drugoj polovini.

Ostali srpski teniseri i teniserke

Miomir Kecmanović na početku Olimpijskih igara sastaje sa Poljakom Kamilom Majčrakom, i pobednik tog duela u narednom kolu sastaće se sa Igom Umberom ili Pablom Anduharom.
Nina Stojanović, najbolje plasirana srpska teniser, na startu turnira igra sa domaćom teniserkom Nao Hibino, a Ivani Jorović rivalka biće Alison van Ujtvank.
Srbija će imati predstavnika u ženskom dublu, te će Stojanovićeva i Krunićeva na startu turnira snage odmeriti sa Kineskinjama Jifan i Žaoćuan.
Olimpijske igre za tenisere i teniserke traju od 24. jula do 1. avgusta, a termini će biti naknadno saopšteni.
Kompletan muški žreb pogledajte OVDE, odnosno za dame OVDE.
Novak trenirao u Tokiju, pa se družio sa srpskim olimpijcima /foto/
„Mi smo kao Novak – ne verujemo u slepog miša iz Vuhana“
„Čast mi je što predstavljam svoj narod – Srbija do Tokija!“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala