Nemački mediji: Merkelova spremila poklon Putinu pred svoj odlazak

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSusret nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Rusije Vladimira Putina u Moskvi
Susret nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Rusije Vladimira Putina u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Pratite nas
Nemačka kancelarka Angela Merkel dala je poklon ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, postigavši kompromis sa SAD o realizaciji „Severnog toka 2“, piše „Velt“.
"Angela Merkel svoj mandat završava oproštajnim poklonom. Ne za sebe, već je poklon bio za Vladimira Putina", navodi se u članku.
"Ruski predsednik ima koristi od kompromisa koji je Merkelova postigla sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom", smatra autor.
Istovremeno se naglašava da Merkelova, "za razliku od njenog prethodnika (Gerharda Šredera) i drugih evropskih političara, nakon što se povuče, neće izvlačiti finansijsku korist iz dobrih odnosa sa Kremljom", pošto to "nije u skladu sa njenom stilom i karakterom", ali njeno insistiranje na sporazumu sa SAD zapanjuje.
Američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Amerika i Nemačka postigle sporazum o „Severnom toku 2“
"Merkelova je iskoristila težak položaj američkog predsednika kojem je Nemačka potrebna za neku vrstu "alijanse demokratija" protiv Kine – nove autoritarne svetske sile", navodi se u tekstu.
"Velt" naglašava da je zbog postignutog sporazuma između SAD i Nemačke "prevarena Ukrajina koja nije učestvovala u pregovorima, prevarena Poljska i baltičke demokratije koje će još dugo podsećati Nemačku na ovaj sporazum u Briselu i na drugim mestima".
List smatra da sporazum predstavlja, ne kompromis, već "potčinjavanje Amerikanaca".
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala