Izrael pooštrava mere zbog povećanja broja zaraženih

© REUTERS / AMIR COHENPCR test u Tel Avivu
PCR test u Tel Avivu - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Pratite nas
Izrael je danas objavio planove da će dozvoliti samo ljudima koji se smatraju imunim na kovid 19 ili su nedavno imali negativan test da uđu u neke javne prostore kao što su restorani, teretane i sinagoge, nakon ponovnog porasta broja zaraženih od korona virusa.
Izraelska vlada je ukinula većinu ograničenja nakon brze vakcinacije posle koja je smanjen broj zaraženih i umrlih, preneo je Rojters.
Ublažavanje ograničenja podrazumevalo je odustajanje od programa „Zelena propusnica“ koji je omogućavao ulazak u neke javne prostore samo ljudima koji su vakcinisani ili su se oporavili od kovida 19.
Ali pojedine mere su već vraćene, uključujući nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i strože zahteve za ulazak turista zbog brzog širenja zaraznije delta verzije korona virusa.
Vezano za dalje pooštravanje mera, kabinet premijera Naftalija Beneta rekao je da će program Zelena propusnica ponovo biti na snazi od 29. jula, po odobrenju vlade.
Zelena propusnica će se primenjivati kod kulturnih i sportskih događaja, u teretanama, restoranima, na konferencijama, prilikom posete turističkima atrakcijama i verskim objektima“, navedeno je iz Benetove kancelarije nakon sastanka vezanog za situaciju sa korona virusom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala