Grčka pooštrila mere

© AP Photo / Thanassis StavrakisRadnik postavlja stolice u taverni na plaži Plaka u egejskom ostrvu Naksos
Radnik postavlja stolice u taverni na plaži Plaka u egejskom ostrvu Naksos - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Pratite nas
Grčka je danas saopštila da svi zaposleni u restoranima i sektoru turizma širom zemlje moraju da se podvrgavaju redovnim testovima na kovid 19, proširujući tu obavezu koja se ranije primenjivala samo na nekim ostrvima popularnim kod turista.
Posle za turizam katastrofalne 2020. godine, Grčka je ukinula većinu ograničenja nadajući se bar delimičnom oživljavanju ključne turističke industrije tokom leta, preneo je Rojters.
Ali nakon ponovnog porasta broja zaraženih od kovida 19 poslednjih nedelja zbog širenja zaraznije delta varijante, Grčka je prošle nedelje naredila testiranje nevakcinisanih radnika u restoranima i turističkim kompanijama dva puta nedeljno na nekim od glavnih ostrva.
Isto pravilo sada će se primenjivati na radnicima u ovim sektorima širom Grčke, rekao je zamenik ministra za zaštitu građana Nikos Hardalijas na konferenciji za novinare.
Protesti u Grčkoj - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Haos u Grčkoj – protest zbog vakcinacije, sukobili se demonstranti i policija /video/
„Naš cilj je da naša zemlja nastavi da šalje poruku da je bila i da će ostati sigurna turistička destinacija“, istakao je on.
Uprkos nedavnim ograničenjima, slučajevi na ostrvu Mikonos brzo su se proširili, primoravajući vlasti prošle nedelje da uvedu noćni policijski čas i zabranu muzike od 26. jula.
Hardalijas je rekao da se situacija na Mikonosu malo popravila i da će vlasti odlučiti o produženju ili ukidanju mera narednih dana, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala