Erik Klepton protiv "kovid pravila": Ako ne mogu nevakcinisani - nema ni koncerta

© Wikipedia / Majvdl Erik Klepton
Erik Klepton - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Pratite nas
Reagujući na odluku britanske vlade da će samo vakcinisanim građanima biti dozvoljen ulazak na koncerte i u noćne klubove, Erik Klepton je rekao da će otkazati nastupe na mestima gde su diskriminisani nevakcinisani.
Nakon što je britanski premijer Boris Džonson najavio propusnice za vakcinisane, Klepton je naveo da neće nastupati ni na jednoj sceni gde je prisutna „diskriminacija publike“.
„Ako ne bude predviđeno da svi prisustvuju, zadržavam pravo da otkažem nastup“, rekao je Klepton.
Uz poruku je priložio link do antikarantinske pesme „Ustani i oslobodi se“ (Stand & Deliver) koju je prošle godine snimio zajedno sa Van Morisonom.
Prema časopisu „Roling Stoun“, Klepton bi trebalo da nastupa u Velikoj Britaniji do maja iduće godine, kada ima dva rezervirana termina u londonskom „Rojal Albert holu“. Osim toga, zakazao je i „pregršt“ koncerata u Severnoj Americi u septembru.
Reakcije u SAD na Kleptonovu najavu bile su podeljene. Konzervativni univerzitet Prager pohvalio ga je što se borio protiv „arogantne tiranije“, dok liberali kažu da ne žele da ga gledaju i proglašavaju ga rasistom povodom komentara koje je davao sedamdesetih.
Erik Klepton (76) je otvoreni kritičar zaključavanja zbog kovida 19. Ove godine bio je kritikovan zbog razgovora o navodnim neželjenim efektima koje je doživeo nakon što je primio vakcinu, kad je rekao da je bio u „agoniji“ i „hroničnom bolu“ zbog čega nedelju dana nije mogao svirati gitaru.
Jedan od najvećih rok gitarista svih vremena Erik Klepton je tokom solo karijere prodao više od 100 miliona ploča širom sveta.
Iako je većina britanskih ograničenja zbog kovida 19 ukinuta 19. jula, Džonsonova vlada planira da uvede propusnice za vakcinisane što je izazvalo peticije i ulične proteste, prenosi RT.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala