„Dva diva su me izvela“: Ispovest Srbina (80) koga je kosovska policija privodila zbog lažne optužbe

© Tanjug / EDIB TAHIROVICKosovska policija ispred zgrade Skupštine u Prištini prilikom jednog protesta na kojem je nošena zastava "Velike Albanije"
Kosovska policija ispred zgrade Skupštine u Prištini prilikom jednog protesta na kojem je nošena zastava Velike Albanije - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Pratite nas
Srboljub Veselinović (80), Srbin koga je kosovska policija na Jarinju držala satima, a potom odvela na saslušanje u Prizren, oslobođen je jer je utvrđeno da su optužbe za nelegalno priključivanje na elektro-mrežu neosnovane.
Veselinović (80), je rodom iz Gornjeg Sela kod Prizrena i nakon osmog razreda otišao je iz tog kraja. Na Jarinju su ga juče uhapsili pripadnici kosovske policije i sproveli do Prizrena na saslušanje.
„Ovo mi je neshvatljivo. To ni na filmu čovek ne može da vidi onakav postupak, moje hapšenje. Pokazuju prstom u mene a je ne znam o čemu se radi. Dva diva su me izvela iza auta, rekli izlazi napolje. Na moje pitanje šta se događa, rekli su mi izlazi napolje, bez pitanja“, ispričao je Veselinović.
Kosovska policija ga je više sati držala na administrativnom prelazu Jarinje.
U Prizrenu su ga ispitali na osnovu prijave elektroenergetske korporacije, a Veselinović u Prizrenu nije boravio 52 godine, i u Prizrenu nema ni prebivalište ni adresu stanovanja.
„Nije lepo u ovim godinama da se tako postupa sa nama“, naveo je Veselinović, koji se u Gračanici danas sastao sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem.
Kosovska policija na prelazu Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Kosovska policija privela osamdesetogodišnjeg Srbina kog je ceo dan držala na Jarinju
Petar Petković je ocenio da je Srboljubov primer „još jedna zloupotreba prištinskog pravosuđa“.
„Da li može da se kaže da je u pitanju paradoks ili opet, sa druge strane, kada govorimo o Kosovu i Metohiji nešto što je činjenica, a to je da Srbi stradaju od prištinskog pravosuđa. Između ostalog i tako što se optužuju za stvari koje nisu počinili“, rekao je Petković.
Dodao je da se ovim primerom interno raseljenim licima šalje poruka da se ne vraćaju na Kosovo i Metohiju.
„Ako naši ljudi koji su proterani sa svojih vekovnih ognjišta vide kako prolaze Veselinović, Dragica Gašić, Nikola Perić, Ranko Bacić koji je na Petrovdan isprebijan kod Kline - svima je onda jasno zašto je stopa povratka manja od dva odsto. Ovo mora da stane“, rekao je Petković, preneo je RTS.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala