Vijetnam proizveo prvu partiju ruske vakcine „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina Sputnjik Ve
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Pratite nas
Vijetnam je počeo proizvodnju ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Obrasci prve partije preparata su poslati u Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ gde će se izvršiti kontrola kvaliteta, saopštio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI).
„Ruski fond za direktne investicije i jedna od vodećih farmaceutskih kompanija u Vijetnamu ‘Vabiotek’ objavili su da su proizvedeni testovi ruske vakcine ‘Sputnjik Ve’. Obrasci prve partije preparata su poslati u Institut ‘Gamaleja’ gde će se izvršiti kontrola kvaliteta“, navodi se u saopštenju.
Laboratorija Istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja Ministarstvo zdravlja Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Stiže peta ruska vakcina protiv virusa korona
„Ruski fond za direktne investicije i vijetnamski ‘Vabiotek’ aktivno sarađuju na procesu tehnološkog transfera kako bi pojednostavili dostupnost ruske vakcine za stanovnike Vijetnama. Pandemija virusa korona se nastavlja i nastaju novi, opasniji sojevi u različitim delovima sveta. Zato RFPI povećava proizvodne kapacitete za ‘Sputnjik Ve’ kako bi ubrzao vakcinaciju jednom od najboljih svetskih vakcina“, navodi se u saopštenju direktora RFPI Kirila Dmitrijeva.
Direktor vijetnamske farmaceutske kompanije Dat Tuan Du izjavio je da se nada da će saradnja sa RFPI omogućiti Vijetnamu i drugim državama Jugoistočne Azije snabdevanje kvalitetnom ruskom vakcinom.
Podsetimo, ruska vakcina je registrovana u Ministarstvu zdravlja Vijetnama 23. marta 2021. godine.
Vakcina „Sputnjik Ve“(Sputnik V), koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Na današnji dan „Sputnjik Ve“ je registrovan u 68 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 3,7 milijardi ljudi.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala