Otkrivamo: Šta je sve potrebno kako bi brodovi bili spremni za Dan ruske mornarice /video/

Pratite nas
Na obali Crnog mora se održavaju poslednje pripreme vojne parade povodom proslave Dana ruske mornarice.
Jedan od učesnika parade je fregata „Admiral Grigorovič“ – ploveći aerodrom i baza za lansiranje raketa. U prednjem delu broda se nalaze rakete i osam neuhvatljivih mina. Brod je snabdeven svim sredstvima koja čine malu vojsku.
Raketna krstarica „Moskva“ ima protivbrodski kompleks druge klase i gabarita. Njena univerzalna konstrukcija omogućava korišćenje raznih tipova bojevih glava, pa je brod zbog toga još opasniji za protivnika.
Osnovni zadatak jedinstvenog katamarana „Komuna“ je da na moru vrši potragu i učestvuje u spasavanjima. Katamaran ima savremenu opremu i ima svoj batiskaf, podmornicu za istraživanje velikih morskih dubina. Katamaran je napravljen je od kvalitetnog materijala koji već više od sto godina odoleva rđanju.
Da bi se brod našao u paradnom stroju mornari moraju da ga pripreme i potpuno naoružaju. Oružje se, za svaki slučaj, puni municijom, jer se ne zna kakvi će dalji zadaci uslediti.
Brodovi pomorske flote Rusije na probi parade za Dan ruske mornarice u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Na nebu i vodi: Pripreme za Dan ruske mornarice u punom jeku /video/
Šta se još nalazi na fregati za sada nije poznato i to je upravo ono što zanima mnoge svetske obaveštajne službe.
Povodom Dana ruske mornarice, koji se obeležava 25. jula, Ministarstvo odbrane je otvorilo novi multimedijalni portal na kome se mogu videti pripreme parade na Nevi u Sankt Peterburgu, šeme po kojima će biti postavljeni brodovi i organizovani letovi.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala