Lekić: Predlog da budem premijer nije aktuelan

© Sputnik / Nikola BižićMiodrag Lekić
Miodrag Lekić - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Pratite nas
Lider Demosa Miodrag Lekić, koga je Demokratski front video kao premijera nove crnogorske vlade, kaže da misli da to više nije aktuelno i smatra da bi trebalo sastaviti novu vladu na čijem čelu bi bio neko iz političkih struktura.
Lekić kaže da u sve tri grupacije postoje političari koji bi mogli biti kompetentni predsednici vlade - Aleksa Bečić, Slaven Radunović ili Dritan Abazović.
“Situacija je sledeća: jedna politička grupacija je to predložila, dok URA i Demokrate daju podršku Krivokapiću tako da ta tema nije uopšte na stolu i ja o njoj ni ne razmišljam. Smatram da bi trebalo sastaviti novu vladu i da iz političke strukture treba izabrati premijera", rekao je Lekić u intervjuu za crnogorsku Novu M tv, nakon trećeg neuspešnog pokušaja da parlamentarna većina prevaziđe najveću političku krizu u Crnoj Gori.
Lekić kaže da su se Bečić, Radunović i Abazović dokazali kao opozicionari i mogli bi da zastupaju interes ukupne koalicije.
Crna Gora grb - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Šta koči odluku o novim izborima u Crnoj Gori
Sa druge strane, istakao je, nema takvo mišljenje i o aktuelnom premijeru.
"Po mom mišljenju (Krivokapić) je apsolutno nekompetentan, i koji čak koristi svoju poziciju za obračunavanje jer napada jednu komponentu parlamentarne većine i koja mu, istina, ne ostaje dužna“, naveo je.
Ipak, dodao da ako bi došlo do saglasnosti da on bude premijer razmotrio bi tu ponudu.
Lekić je komentarisao i stav jednog od lidera DF Andrije Mandića o ostvarenju "Srpskog sveta".
„Dakle, ono što pretpostavljam da je taj srpski svet, nisam aposlutno za njegovu ofanzivu ovde, ali sam jednako tako protiv antisrpskog sveta ili svijeta. Mislim da su to ekstremi koji se hrane ovde, da se radi o duhovnim političkim blizancima i da je potrebno formirati jednu politiku koja je superiorna u kulturnom, emancipatorskom smislu“, ističe Lekić, a prenosi Tanjug.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala