Ko to „smenjuje“ Gojka Perovića?

© Sputnik / Nikola BižićOtac Gojko Perović
Otac Gojko Perović - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Pratite nas
Rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović demantovao je pisanje pojedinih medija o njegovoj navodnoj smeni i radu te najstarije školske ustanove u Crnoj Gori.
Nema nikakvih smena, kazni, suđenja, niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija. Sve se, Bogu hvala, odvija u redovnim okolnostima i kako treba“, izjavio je Perović za radio Svetigora.
On je tako reagovao na nezvanične informacije pojedinih medija da ga je smenila Beogradska patrijaršija, odnosno mitropolit Joanikije, kao i da se sprovodi „čistka kadrova“ pokojnog mitropolita Amfilohija.
Perović je istakao da se sve što se radi u Bogosloviji radi transparentno.
„Ne znam čemu služe i kome dobro mogu doneti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve i njenoga rada. Toliko smo prisutni u javnosti da nam se na tome, sa nekih adresa, i prigovara. A opet, iste te adrese, uporno i bez prekida prenose laži o nekim navodno tajnim i zakulisnim radnjama u Crkvi. Što bi rekao narod: ‘Neka nam je svima Bog na pomoći’“, kazao je otac Gojko Perović.
Naveo je i da je upravi Bogoslovije iz Sinoda SPC, stigao poziv da se uključi u rad Komisije Svetog Arhijerejskog Sabora za unapređenje prosvete u SPC, na način što će, pored njega kao rektora Cetinjske bogoslovije, još jedan od profesora Bogoslovije uzeti učešća u radu komisije, objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala