Strašni Janis kao Džordan – Milvoki šampion NBA!

© AP Photo / Paul SancyaGrčki košarkaš Janis Adetokumbo i igrači Milvoki Baksa
Grčki košarkaš Janis Adetokumbo i igrači Milvoki Baksa - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Pratite nas
Košarkaši Milvoki Baksa novi su šampioni NBA lige. Ekipa iz Viskonsina predvođena neverovatnim Janisom Adetokumbom pobedila je Finiks Sanse 105:98 i ukupnim rezultatom 4-2 došla je do NBA prstena.
Janis Adetokumbo, koji još nije napunio 27 godina, odigrao je utakmicu koja će se prepričavati, te je za 42 minuta na terenu postigao 50 poena, uz 14 skokova i pet blokada, dok je iz igre šutirao sjajnih 16/25, a sa linije za slobodna bacanja 17/19.
Grčki košarkaš tako se pridružio Majklu Džordanu kao jedini košarkaš koji je u karijeri osvojio višestruki broj MVP titula, nagradu za najboljeg defanzivca i nagradu za najkorisnijeg igrača NBA finala.
Adetokumbo je u poslednjoj utakmici finala priredio šou navijačima u dvorani, ali i svim zaljubljenicima kraj malih ekrana.
Leteo je po terenu, igrao sjajnu odbranu, a ogroman doprinos imao je i u napadu što se najbolje vidi u statistici. Adetokumbo je uspeo da prebrodi jednu od najvećih prepreka – šuteve sa linije za slobodna bacanja.
Pogodio je čak 17 od 19 šuteva što je neverovatno za njegove standarde, te je i tu pokazao koliko je bio fokusiran u nameri da vrati NBA titulu u Viskonsin.
Grčki košarkaš imao je pomoć Krisa Midltona koji je postigao 17 poena, Bobi Portis je dodao 16, a podbacio je Džru Holidej, međutim, to nije važno jer su Baksi pobedili.
U poraženom timu potpuno je zakazao Devin Buker koji je postigao samo 19 poena, uz šut iz igre 8/22. Kris Pol je bio na nivou, ubacio je 26 poena, ali nije mogao sâm.
Šesta utakmica bila je jako napeta i mogla je da ode u oba smera. Baksi su bolje otvorili utakmicu, ali je Finiks odigrao brutalnu drugu četvrtinu (31:13) i na poluvreme je otišao sa pet poena prednosti, 42:47.
Odbrana Sansa potpuno je podbacila u nastavku, primili su čak 63 poena za 24 minuta i jednostavno nisu mogli da odvedu seruju u sedmu utakmicu.
Imali su prilika, ali su u završnici mašili važne šuteve i Baksi zasluženo dolaze do tiule šampiona najjače košarkaške lige na svetu.
Završena je još jedna turbulentna NBA sezona u kojoj su momci sa Balkana proglašeni za MVP lige i MVP finala – Nikola Jokić i Janis Adetokumbo.
Amerikanci „kradu“ iz Srbije – zbog Luke
Zvezda naciljala NBA pojačanje, Italijani ponovo „ukrali“ centra Partizanu /video/
Žoc je postavio temelje – turski gigant ne odustaje od jugoslovenske škole
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala