Cicipas komentarom „podigao prašinu“, oglasio se i Amerikanac /video/

© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTAmerički teniser Džon Izner
Američki teniser Džon Izner - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Pratite nas
Džon Izner, iskusni američki teniser, rekao da nije saglasan sa Stefanosom Cicipasom koji je putem Tviter napisao da bi u tenisu trebalo da se dozvoli komunikacija sa trenerom tokom meča.
U ženskom tenisu nekoliko godina dozvoljeno je da teniserke razgovaraju sa trenerom u toku duela, međutim, kod muškaraca je i dalje zabranjeno, i javnost je uglavnom podeljena oko tog pitanja.
Stefanos Cicipas, jedan od najboljih tenisera sveta, pre nekoliko dana na Tviteru je napisao kako ne vidi razlog zašto i u muškom tenisu nije dozvoljen „koučing“.
„Komunikacija sa trenerom tokom poena trebalo bi da bude dozvoljena. Sport to treba da prihvati. Mi smo verovatno jedan od retkih globalnih sportova koji ne dozvoljava 'koučing' tokom igre. Dopustite to. Vreme je da sport (tenis) napravi veliki korak napred“, napisao je Cicipas.
Grčki teniser pokrenuo je lavinu komentara i većina je bila negativnih jer se radi o menjanju tradicije, a ako su ljudi na nešto osetljivi u tenisu – to je onda tradicija.
Među njima je i iskusni Amerikanac Džon Izner koji je kazao da nije saglasan sa Stefanosom.
„Nisam saglasan sa Cicipasom kada je reč o komunikaciji sa trenerom tokom igre. Tenis je jedan na jedan sport i super je što je tako“, rekao je Amerikanac.
Već godinama, neki će reći i decenijama, traje polemika oko „koučinga“ u tenisu. U konkurenciji dama su popustili, ali teško ćemo isto videti i kod muškaraca – barem ne u narednih nekoliko godina.
​► Medvedev je bio u pravu – gde je novac?
​► Đoković rečima legendarne Hrvatice objasnio odluku odlaska u Japan
​► „Novak to smatra nepoštovanjem, pokušao sam da mu objasnim“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala