Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Đoković bio „zarobljen“ dva sata na aerodromu – odmah se susreo sa rigoroznim merama /foto/

Pratite nas
Najbolji teniser sveta Novak Ðoković stigao je u Tokio i posle više od dva sata procedura na aerodromu uputio se u olimpijsko selo.
Đoković je sleteo oko 12.30 po lokalnom vremenu, letom iz Frankfurta, a zatim naredna dva sata prolazio kroz različite procedure, uključujući i testiranje.
© Tanjug / ZELJKO VUCKOVICNajbolji teniser sveta Novak Đoković stigao u Japan
Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao u Japan - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao u Japan
Srpski as nije mogao da daje izjave, a medijima će se obratiti u četvrtak na zvaničnoj konferenciji.
Zajedno sa Đokovićem u Tokio su doputovali i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i generalni sekretar Đorđe Višacki.
Đoković je baš zbog rigoroznih mera, koje je uslovljeno vanrednim stanjem u Japanu zbog virusa korona, razmišljao da li da putuje na Olimpijske igre, ali prelomio je patriotizam, što je srpski teniser i rekao.
„Kada igrate za svoju zemlju to je najveća čast, privilegija. To su najlepši momenti koje jedan sportista može da doživi. Retki su momenti kada mogu da učestvujem u nekom timskom takmičenju. Kod nas su to Dejvis i ATP kup koje sam imao sreće da osvojim sa našim timom. Fali još olimpijsko zlato“, rekao je Đoković.
Novak je pre odlaska u Tokio održao konferenciju za medije na aerodromu „Nikola Tesla“, a po završetku obraćanja otpevao je himnu „Bože pravde“.
Đoković krenuo put Tokija pevajući „Bože pravde“ /video/
„Čast mi je što predstavljam svoj narod – Srbija do Tokija!“ /foto/
Novak podelio emotivnu poruku: Znam da kasnim, ali... /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala