Ubio se bugarski vojnik koji je bio odgovoran za incident tokom vojnih vežbi sa Amerikancima

© Foto : Pixabay / Victor SapozhnikovBugarska zastava
Bugarska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
Bugarski vojnik koji je bio odgovoran za održavanje vojnih vežbi na aerodromu Češnegirovo u Bugarskoj u maju ove godine, izvršio je samoubistvo, javlja list „24 časa“.
Kako se navodi, potporučnik Todor Mančev pronađen je mrtav sa prostrelnom ranom na poligonu "Novo selo". Kako pišu mediji, muškarac je bio odgovoran za logistiku tokom vojnih vežbi 11. maja, i bio optuživan da zbog njega vojnici nisu izveli desant tamo gde je bilo planirano. Nakon što je vojna policija izvršila proveru incidenta tokom vojnih vežbi, Mančev i njegov pomoćnik su dobili ukor.
Ministarstvo odbrane je nazvalo medijska pisanja o smrti vojnika manipulacijama. Ono je potvrdilo da je vojnik preminuo, ali su naglasili da ministar odbrane Georgi Panajotov nije primenio nikakve kaznene mere protiv Mančeva, pošto su došli do zaključka da vojnik nije bio kriv za incident.
Podsetimo, incident se dogodio početkom maja tokom zajedničkih vojnih vežbi. Zadatak je bio da vojnici izvrše desant na aerodrom Češnegirovo u Bugarskoj, ali su greškom učesnici manevara iz SAD sleteli padobranom na fabriku za proizvodnju ulja, nedaleko od aerodroma.
Predsednik Bugarske Rumen Radev - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Radev o „zauzimanju“ fabrike ulja: NATO ugrozio život bugarskih građana /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala