Šojgu se nije pojavio na sudu: Ukrajina nastavlja „istragu“

© Fotohost-agentstvo sco-russia2020.ru / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu nije se pojavio u Marijupolju gde je trebalo da mu u pisanoj formi bude saopšteno da se sumnjiči za stvaranje paravojnih formacija, saopštio je portparol Službe bezbednosti Ukrajine Artjom Dehtjarenko.
"To stvara preduslov da se na sudu, bez njegovog prisustva, razmotri zahtev za hapšenje osumnjičenog (za stvaranje paravojnih formacija)", dodao je predstavnik resora.
Po njegovim rečima, objavljivanje poziva ruskom ministru na zvaničnom sajtu deo je procedure koja je potrebna da bi se osumnjičeni pozvao na odgovornost.
Dehtjarenko je dodao da je SBU 2014. godine objavio potjernicu za Sergejem Šojguom, ali je prethodni nalog za hapšenje istekao.
U nedelju je Služba bezbednosti Ukrajine pozvala Šojgua i ruskog biznismena Konstantina Malofejeva u Marijupolj gde je trebalo da im se „iznesu sumnje u pisanoj formi“ i sprovedu istražne radnje. Poziv je potpisao viši istražitelj Glavne uprave SBU u Donjeckoj i Luganskoj oblasti Taras Butenko. U Ukrajini je Šojgu optužen za „stvaranje paravojnih oružanih formacija koje nisu predviđene zakonom“.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala