Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

U Tokiju je saznao košmarne vesti – i pobegao u potrazi za „boljim životom“

© AFP 2023 / LILLIAN SUWANRUMPHADizanje tegova, ilustracija
Dizanje tegova, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
Džulijus Sekitoleko, dizač tegova iz Ugande, pobegao je iz olimpijskog kampa svoje zemlje u potrazi za boljim životom u Japanu.
Dvadesetogodišnjak iz Ugande je sa olimpijskom reprezentacijom Ugande došao u Japan, gde se pripremao za prve Igre u životu, ali je u jednom trenutku dobio tužne vesti.
Naime, njemu je maltene neposredno pred početak takmičenja u Tokiju saopšteno da, ipak, neće moći da učestvuje na Olimpijskim igrama, te da mora da se vrati kući.
To je, prenose svetski mediji, navelo Sekitoleka da pobegne iz ugandskog trening-kampa i nestane uz samo jednu oproštajnu poruku.
Čelnici grada Izumisano u kojem boravi delegacija Ugande saopštili su da je u njegovoj hotelskoj sobi pronađeno pismo u kojem se navodi da je mladi dizač tegova otišao da pronađe posao u Japanu, te da mu se stvari koje je ostavio za sobom pošalju rođacima u Ugandi.

„Ako neko dođe u Japan i dobije tako loše vesti, naravno da će biti uznemiren. On nije iz bogate porodice, tako da je morao da bude mnogo posvećen kako bi postao uspešan“, rekao je predsednik Federacije dizanja tegove Ugande Musoke Senkungu.

Mladi Sekitoleko je nedavno osvojio bronzanu medalju na afričkom prvenstvu u dizanju tegova.
Gde je pobegao, odnosno gde se tačno nalazi i dalje nije poznato.
„I dalje pokušavamo da saznamo šta se desilo. U kontaktu smo sa timom koji je u Osaki“, naveo je predsednik Olimpijskog komiteta Ugande Donald Rukare.
Ovo, inače, nije prva nezgoda koja se desila Ugandi od dolaska u Japan zbog priprema za OI.
Jedan od trenera je po dolasku u Izumisano dobio koronu, da bi zatim nekoliko članova posade moralo da ode u samoizolaciju. Ubrzo se pojavio i drugi pozitivan test.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala