Nevreme u Srbiji: Potop u Ćićevcu, vanredna situacija u Ćupriji, u Ivanjici odsečeno 100 kuća /video/

Pratite nas
Ogromna količina padavina koja se u kratkom roku sručila na teritoriju opštine Ćićevac prouzrokovala je pravi kolaps na glavnim ulicama. Alarmantne slike stižu i iz Moravičkog okruga, iz sela Vučak podno Golije bujični potoci potpuno uništili lokalne puteve. U Ćupriji je proglašeno vanredna situacija zbog poplava i štete koju su napravile.

Voda ušla u podrume kuća u Ćićevcu

Usled obilne kiše kolektori nisu mogli da prime toliku količinu vode i ona se izlila na površinu, što na ulicama i juče i danas izaziva potop.
„Kroz centar grada jedva da može da se prođe, saobraćaj se odvija jako otežano, voda dolazi do brave. Krenuo sam iz Sarajeva za Grčku i samo na ovoj deonici sam zatekao haotičnu situaciju. Osim automobila, i ljudi se teško kreću jer vode ima praktično svuda“, izjavio je za RINU Aleksandar Zeković.
Na teritoriji opštine Ćuprija danas je proglašena vanredna situacija zbog poplava i štete koju su proteklih dana prouzrokovale obilne padavine, objavljeno je na sajtu opštine.
Olujni oblaci nad Novim Sadom. - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Do kada će ciklon koji je „potopio“ Nemačku biti nad Srbijom?

U Ivanjici odsečeno oko 100 kuća

Nevreme koje je prethodnih dana zahvatilo Zapadnu Srbiju najviše problema napravilo je na teritoriji opštine Ivanjica. U selima podno planine Golija izlili su se bujični potoci i izazvali potpuno uništenje lokalne putne infrastrukture. U selu Vučak odsečeno od sveta je oko stotinu domaćinstava.
„Svake godine nam se dešava isto, i to u letnjem periodu kada se najviše radi i kada voće i povrće mora da bude dovezeno do kupaca, a mi ne možemo ni da izađemo iz kuće od potopa. U selu živi dvanaestoro dece uzrasta do dve godine, ali ima i starih i bolesnih i totalno smo nemoćni. Voda se izlila i odnela puteve, može da se kreće ali i to vrlo teško samo traktorima, ali ni te mašine ne mogu da prođu bez oštećenja kroz te bare i rupe. Ono što smo uspeli da oberemo od malina sada nemamo kako da transportujemo do kupaca, a selo Vučak je inače jedino selo u Ivanjici koje nema ni metar asfalta“, rekao je za meštanin Dragan Grujović.
Nevreme - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Provala oblaka u Beogradu – poplavljene kuće, nevreme i u Novom Sadu – ulice prekrivene ledom /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala