Šta sve znamo o novom ruskom „nevidljivom“ jednomotornom lovcu /video/

© AP Photo / Ivan Novikov-DvinskyNovi ruski jednomotorni lovac
Novi ruski jednomotorni lovac - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
Sa novim jednomotornim avionom, čiji će prototip korporacija „Rosteh“ predstaviti prvog dana Međunarodnog avijaciono-kosmičkog sajma MAKS-2021, Rusija planira da zauzme značajan udeo na međunarodnom tržištu u segmentu lovaca sa jednim motorom pete generacije, izjavio je direktor ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrij Šugajev.
Prema njegovim rečima, letelica će imati probojne performanse, „uključujući visoke letačke performanse, velike udarne i izviđačke mogućnosti, najnoviji sistem avionike, smanjenu primetnost za radar i brojne druge sposobnosti“.
Istovremeno, direktor je dodao da će cena letelice, koju je razvila kompanija „Suhoj“, biti maksimalno konkurentna.
Ruska odbrambena korporacija Rosteh - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Procurili snimci najnovijeg ruskog lovca kojeg su Amerikanci nazvali „Vrištač“ /foto, video/

„Novi ruski višenamenski avion sa jednim motorom, čiji će prototip biti predstavljen prvog dana MAKS 2021, je prvenstveno namenjen izvozu“, pojasnio je Šugajev.

Krajem maja je jedan od izvora u odbrambenoj industriji izjavio da „Rosteh“ radi na prvom lakom višenamenskom jednomotoronom lovcu pete generacije u Rusiji. Kako je rekao, maksimalna brzina nove letelice sa smanjenom radarskom detekcijom i visokom manevarskom sposobnošću premašiće dva maha.
Međunarodni avijaciono-kosmički sajam MAKS-21 obeležiće ove godine 15. godišnjicu postojanja. Biće održan od 20. do 25. jula u Žukovskom u Podmoskovlju.
Pres-služba Kremlja saopštila je ranije da će ruski predsednik Vladimir Putin učestvovati na ceremoniji otvaranja MAKS 2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala