Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Skandal u Poljskoj – greškom poveli šestoro plivača više u Japan

© Sputnik / Lola ĐorđevićPlivač u bazenu
Plivač u bazenu - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
Plivački savez Poljske napravio je veliki previd poslavši više plivača od dozvoljenog na Olimpijske igre, te je šestoro njih moralo da se vrati kući.
Poljska je izabrala 23 plivača za predstojeće najveće sportsko planetarno takmičenje, ali je morala da smanji broj na 17, na osnovu pravila Međunarodne plivačke federacije (Fina).
Većina plivačkog tima Poljske je u otvorenom pismu tražila od rukovodstva Plivačkog saveza da podnese ostavku, a predsednik Saveza – Pavel Slominski – izvinio se i rekao da razume bes reprezentativaca koji su morali da se vrate kući.

„Izražavam veliko žaljenje, tugu i gorčinu zbog situacije. Tako nešto nije smelo da se dogodi, reakcije plivača, njihove emocije i napad na Savez su razumljivi i opravdani“, rekao je Slominski u saopštenju.

Slominski je kazao da je greška napravljena „u želji da se što većem broju sportista i trenera omogući učešće na Igrama“.
Jedna od šestoro vraćenih je Alicja Thorž, koja je učestvovala na Igrama 2012. i 2016. godine.
„Zamislite da posvetite pet godina života i težite novom početku najvažnijeg sportskog događaja, odričući se privatnog života i posla, žrtvujući porodicu, a ta posvećenost rezultira potpunim neuspehom“, napisala je na društvenim mrežama.
Pakao srpskog olimpijskog para do Tokija: „Supruga u bolnici, ja u izolaciji“
Razbijen mit pred OI – možda su od kartona, ali će se tresti kreveti u Tokiju /video/
Srbija do Tokija: Đoković, Delfini i – ko još? /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala