Putin: Budućnost ruske avijacije – bespilotne letelice i veštačka inteligencija

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na otvaranju avio salona MAKS-2021
Predsednik Rusije Vladimir Putin na otvaranju avio salona MAKS-2021 - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je otvarajući ovogodišnji avio salon „Maks 2021“ izjavio da je budućnost avijacione industrije u bespilotnim letelicama kao i u primeni veštačke inteligencije u toj oblasti industrije.
„Celokupna ova izložba je usmerena na budućnost, a budućnost su bespilotne letelice i robotizovani kompleksi sa primenom veštačke inteligencije u avijaciji“,naglasio je on.
Putin je istakao da ruska avijacija ima ogroman potencijal, a da celokupna avio industrija nastavlja da se razvija i da koristi najsavremeniju tehnologiju.

„To što možemo da vidimo danas ovde je da ruska avijacija ima ogroman potencijal za razvoj, dok je ruska avio industrija u stanju da napravi najnovije i konkurentne proizvode. Ruski avio prevoznici dobijaju najsavremenije putničke avione popute suhojevog „Superdžeta“, a uskoro bi trebalo na pistu da izađe i najnoviji MS-21“, kazao je.

Ruski predsednik je podvukao i to da je na ovogodišnjem avio sajmu prvi put predstavljen avion MS-21 sa motorom ruske izrade PD-14.
Lovac Su-57 - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Ekskluzivno: Šta kriju novi Suhojev lovac i laki „Bajkal“
Pored tog aviona, Putin je rekao i da će uskoro da se pojavi laki mnogofunkcionalni avion „Bajkal“, avion za regionalne letove Il-114300, kao i nekoliko novih helikoptera.

„Siguran sam da će ova nova, savremena, efikasna i bezbedna tehnika ruske proizvodnje omogućiti ruskim aviokompanijama da adekvatno odgovore na porast potražnje kako bi zauzeli adekvatno mesto na svetskom tržištu, a ujedno i pozicionirale Rusiju kao lidera u aviokosmičkoj industriji“, zaključio je Putin.

Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala