Pomor ribe u Kolubari, nadležni izašli na teren

CC0 / Pixaby / Riba
Riba - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
U Kolubari, nizvodno od mosta u Divcima kod Valjeva, prema Slovcu, odnosno Lajkovcu, dogodio se pomor ribe velikih razmera. Mediji izveštavaju da je na potezu od samo stotinak metara izvađeno više od pola tone uginule bele ribe.
Procene su da je zatrovano skoro pet kilometara toka Kolubare, objavio je portal „Vamedia.info“.
Kako se navodi, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Mionici, policija je obavila uviđaj, za analizu su uzeti uzorci uginule ribe i vode, nizvodno od mesta gde se u Kolubaru uliva kanal iz jedne farme junadi u mioničkom selu Radobiću, koja je vlasništvo jedne firme iz Uba.
Prema nezvaničnim informacijama, pomor ribe dogodio se kada su u reku, najverovatnije, ispušteni amonijak i osoka sa farme, navode „Novosti“.

Ministarstvo: Izvršen vanredni inspekcijski nadzor

Ministarstvo za zaštitu životne sredine potvrdilo je da je došlo do pomora ribe, navodeći da je republička inspekcija za ribarstvo izvršila vanredni inspekcijski nadzor.
„Na licu mesta bili su prisutni republička vodna inspekcija, korisnik ribarskog područja, kao i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštvo. Preduzete su sve mere kako bi se utvrdio uzrok pomora ribe i angažovana je laboratorija za uzorkovanje vode“, rečeno je u Ministarstvu.
U Ministarstvu su za portal B92 naveli da nadležno tužilaštvo pokreće postupak, a da će uginula riba biti uništena na ekološki prihvatljiv način.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala