Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Pakao srpskog olimpijskog para do Tokija: „Supruga u bolnici, ja u izolaciji“

© Foto : FIBASonja Vasić
Sonja Vasić - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
Srpski veslač koji će se nadmetati u Igrama u Tokiju Miloš Vasić, opisao je pakao kroz koji su zbog virusa korona prošli on i njegova supruga, košarkašica Sonja Vasić.
Oboje će biti akteri najveće svetske sportske smotre, ali daleko od toga da su pripreme proticale onako kako su ih zamišljali.
Jednostavno, u životu nikada ništa ne možete da kontrolišete, čak i kada se svojski trudice i imate čeličnu disciplinu. To se pre svega odnosi na trenutnu situaciju i haos koji je izazvala korona širom sveta.
Sonja koja je proglašena za MVP nedavno završenog Evropskog prvenstva u kojem se Srbija okitila zlatnom medaljom, ubrzo po povratku u Beograd sa EP, bila je pozitivna na koronu i usledila je drama da li će uspeti da se oporavi.
I uspela je! A njen suprug Miloš Vasić objasnio je putem saoppštenja, koje prenosimo u celosti kakav pakao je iza njih.
Sonja Vasić sa MVP nagradom i kao deo idealne petorke prvenstva - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Srce kao Rusija – Sonja Vasić predvodi košarkašice na Olimpijskim igrama!
„Predugačkih 12 dana 'u putu' do Tokija, ali konačno stvari dolaze na planirano mesto. Veliki udarac pri sletanju 3. jula, moj test na koronu je bio pozitivan i završio sam u izolaciji 12 dana. Ogroman korak unazad za mene i moj tim (isto zatvoren na 14 dana), porodicu i ljude koji nas podržavaju“, napisao je Vasić i nastavio:
„Da sve bude još gore, u isto vreme je i moja supruga, pozitivna u Srbiji. Ja u izolaciji u Tokiju, a ona u bolnici u Beogradu... Ali eto, ne može se sve u životu kontrolistati. Toliko uloženog truda i rada, prevaziđenjnih prepreka, izvojevanih pobeda, ispoštovanih protokola (vakcinisali se), ali na poslednjem koraku nas je dočekao neprijatelj veći od nas. Najbitnija stvar u tim danima bila je da smo mi pre svega zdravi i da sve prođe bez komplikacija. Nisam imao simptome, jedan dan temperaturu i to je sve što me je zadesilo. Osećam se dobro, dobio sam dozvolu posle obavljenih svih medicinskih pregleda i dobrih rezultata.Vratio sam se u trening odmah po izlasku iz karantina i pokušavamo da iskoristim omalo preostalog vreman da što bolje nastupimo na trkama. Veliko hvala Olimpijskom komitetu Srbije i ambasadi Srbije u Japanu za svu pomoć i podršku, mojoj porodici koja nije danima spavala, razmišljajući kako će sve da se završi i naravno svim ostalim ljudima koji su uvek uz nas i podržavaju nas.
Srbija do Tokija“, napisao je u svom saopštenju srpski veslač Miloš Vasić.
Razbijen mit pred OI – možda su od kartona, ali će se tresti kreveti u Tokiju /video/
Srbija do Tokija: Đoković, Delfini i – ko još? /video/
Da li će Olimpijske igre sebe zabraniti u Rusiji?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala