Povukli smo taj potez zbog vas! Kremlj odgovorio Vašingtonu na napade zbog novog oružja

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je nedavne izjave iz SAD po pitanju razvoja ruskog hiperzvučnog oružja rekavši da je Moskva bila prinuđena na taj potez ne da bi narušila postojeći paritet strateške stabilnosti, već kako bi se ostvario realan partiet.
Kako je objasnio, glavni razlog za to je bilo razmeštanje američkih protivraketnih sistema odbrane u zemljama koje okružuju Rusiju.
Peskov je naglasio i da su upravo ti sistemi koje je Amerika postavila, između ostalog, i u Rumuniji narušilo tadašnji paritet strateške stabilnosti.

„Predsednik Rusije je u više navrata govorio o tome. U poslednjih nekoliko decenija Rusija se suočavala sa postepenim rušenjem celokupnog sistema strateške bezbednosti, odnosno, sa koracima koje su preduzimale SAD i NATO što je i dovelo do urušavanja pariteta. To je i dovelo do toga da Moskva preduzme mere“, naglasio je.

Portparol ruskog predsednika je kazao i da su te mere usvojene kako bi se osigurala bezbednost Rusije i kako bi se postigao aktuelni paritet.
Zastava Ruske Federacije na ruskoj ambasadi u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Ruska ambasada upozorava Pentagon: Vaše hiperzvučne rakete u Evropi povećavaju verovatnoću sukoba
Prethodno je portparol Pentagona Džon Kirbi izrazio zabrinutost nedavnim ispitivanjima ruske hiperzvučne rakete „Cirkon“ rekavši da naoružanje takve vrste ima destabilizujući efekat i da predstavljaju ozbiljne rizike.
Rusija je juče sprovela testiranje hiperzvučne rakete „Cirkon“ sa fregate Admiral Gorškov koja je lansirana iz Belog mora na cilj u Barencovom moru.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala