Jedinstveni snimci iz pilotske kabine: Umeće upravljanja „suhojem“ o čijoj nabavci pregovara Srbija

© Sputnik / Ilья Naйmušin / Uđi u bazu fotografijaSuhoj superdžet 100
Suhoj superdžet 100 - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
Na Instagramu su objavljeni jedinstveni snimci pilotiranja letelicom „Suhoj Superdžet 100“. Let je izveden specijalno za Međunarodni avio-kosmički salon „MAKS-2021“ koji se održava u Podmoskovlju, prenosi televizija „Zvezda“.
Na snimku je prikazano kako avion poleće, pravi zaokret iznad aerodroma Žukovski i podiže se u visine. Nakon nekoliko krugova iznad aerodroma, letelica se spušta praktično do piste i ponovo uzleće.
Ranije je ministar industrije i trgovine Rusije Denis Manturov saopštio da Moskva i Beograd pregovaraju o isporuci aviona „Suhoj Superdžet 100 u Srbiju“.
Međunarodni avijaciono-kosmički sajam MAKS-21 obeležava ove godine 15. godišnjicu postojanja. Otvoren je u utorak, a trajaće do 25. jula u Žukovskom u Podmoskovlju.
„Superdžet 100“ je prvi ruski dvomotorni regionalni putnički avion, koji je probni let imao 2008, a u saobraćaju je od 2011. godine. Taj napredni avion ima 98 putničkih sedišta i može da se koristi na kraćim i srednjim destinacijama, a njegov dolet je do 4.500 kilometara.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala