Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Hrvat upozorio Novaka: „Federer je bio najbolji, pa nije osvojio zlato“

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković i Goran Ivanišević
Novak Đoković i Goran Ivanišević - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, upozorio je prvog tenisera sveta kojem svi prognoziraju zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, da bude jako oprezan ukoliko želi da ostvari san.
To što je Srbin prvi na svetu i što je ove godine osvojio sva tri Grend slema, apsolutno nije tapija na uspeh u Japanu.
„Šampioni na Olimpijskim igrama ne moraju uvek da budu najbolji igrači, ponekad ima i neočekivanih pobednika. Sve je postalo teže da se predvidi. Atmosfera je drugačija kada igrate za svoju zemlju, normalno je da ljudi očekuju da favorit pobedi, ali nije uvek to tačno“, poručio je Ivanišević, koji je u ponedeljak primljen u tenisku Kuću slavnih.
Da ne ostane sve na rečima, trener Novaka Đokovića, dao je konkretan primer za koji je uzeo Rodžera Federera. Švajcarac je godinama vladao belim sportom, ali i dalje nema zlato sa Olimpijskih igara. U Londonu 2012. godine osvojio je srebro.
Federeru i dalje nedostaje olimpijsko zlato, već je osvojio sve što se osvojiti može. Ako jednog dana to uradi, može u penziju na miru“, kroz smeh je poručio Ivanišević, koji sa Igara poseduje dve bronze iz Barselone 1992. godine.
Novak Đoković je ove sezone u igri da osvoji „Zlatni slem“, što nikada nikome u muškom tenisu nije pošlo za rukom – da osvoji sva četiri Grend slema i zlato na Olimpijskim igrama u istoj godini.
Novak pripreme za Olimpijske igre sproveo u Crnoj Gori /video, foto/
Medvedev je bio u pravu – gde je novac?
Đoković rečima legendarne Hrvatice objasnio odluku odlaska u Japan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala